BREAKING Comisia Europeană propune ca România să primească un împrumut de 4 miliarde de euro pentru acoperirea șomajului tehnic în perioada pandemiei

BREAKING Comisia Europeană propune ca România să primească un împrumut de 4 miliarde de euro pentru acoperirea șomajului tehnic în perioada pandemiei

Comisia Europeană propune Consiliului UE să acorde o sumă totală de 81,4 miliarde de euro sub formă de împrumuturi la dobânzi scăzute pentru mai multe state membre UE pentru a le ajuta să combată efectele pandemiei pe piața forței de muncă, potrivit unui comunicat al executivului european.

România ar urma să primească 4 miliarde de euro prin intermediul instrumentului numit SURE. Doar Spania, Italia, Belgia și Polonia ar urma să primească împrumuturi mai mari decât România.

Împrumuturile vor ajuta statele membre să acopere costurile legate direct de finanțarea sistemelor naționale de șomaj tehnic și a altor măsuri similare puse în aplicare ca răspuns la pandemia de coronavirus, în special pentru lucrătorii independenți.

Instrumentul SURE este un element esențial al strategiei cuprinzătoare elaborate de UE pentru protejarea cetățenilor și atenuarea consecințelor socioeconomice foarte grave ale pandemiei de coronavirus. Acesta este una dintre cele trei plase de siguranță convenite de Consiliul European pentru a proteja lucrătorii, întreprinderile și țările.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

3 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

4 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

5 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!