BREAKING Comisia Europeană propune ca România să primească un împrumut de 4 miliarde de euro pentru acoperirea șomajului tehnic în perioada pandemiei

BREAKING Comisia Europeană propune ca România să primească un împrumut de 4 miliarde de euro pentru acoperirea șomajului tehnic în perioada pandemiei

Comisia Europeană propune Consiliului UE să acorde o sumă totală de 81,4 miliarde de euro sub formă de împrumuturi la dobânzi scăzute pentru mai multe state membre UE pentru a le ajuta să combată efectele pandemiei pe piața forței de muncă, potrivit unui comunicat al executivului european.

România ar urma să primească 4 miliarde de euro prin intermediul instrumentului numit SURE. Doar Spania, Italia, Belgia și Polonia ar urma să primească împrumuturi mai mari decât România.

Împrumuturile vor ajuta statele membre să acopere costurile legate direct de finanțarea sistemelor naționale de șomaj tehnic și a altor măsuri similare puse în aplicare ca răspuns la pandemia de coronavirus, în special pentru lucrătorii independenți.

Instrumentul SURE este un element esențial al strategiei cuprinzătoare elaborate de UE pentru protejarea cetățenilor și atenuarea consecințelor socioeconomice foarte grave ale pandemiei de coronavirus. Acesta este una dintre cele trei plase de siguranță convenite de Consiliul European pentru a proteja lucrătorii, întreprinderile și țările.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...