BREAKING Coronavirusul a explodat în SUA, unde numărul de pacienți infectați a depășit 100.000. Aproape jumătate dintre aceștia sunt înregistrați în New York

BREAKING Coronavirusul a explodat în SUA, unde numărul de pacienți infectați a depășit 100.000. Aproape jumătate dintre aceștia sunt înregistrați în New York

Cel puțin 101.242 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în SUA, iar aproape jumătate dintre aceștia (45,934) au fost confirmați în New York relatează  CNN Health.

Dintre acestea, 1.588 de persoane au murit, 402 de decese înregistrându-se doar în ultimele 24 de ore, de aproape două ori mai mult decât în ziua precedentă.

Pacienții infectați sunt răspândiți în toate statele americane, cel mai afectat fiind New York, unde s-a înregistrat jumătate din numărul pacienților infectați.

SUA au depășit, joi, numărul de îmbolnăviri ale Italiei și Chinei și riscă să devină noul centru al crizei. Donald Trump a transmis, vineri, că își dorește ca SUA să fie redeschisă, iar activitățile să fie reluat începând cu 12 aprilie.

Președintele SUA, Donald Trump, a ordonat General Motors să facă ventilatoare pentru pacienții cu COVID-19. El a invocat Legea privind producția de apărare din 1950, ca răspuns la începerea războiului din Coreea, care permite președintelui să forțeze companiile să realizeze produse de apărare națională, potrivit BBC.

Trump a spus că ”GM pierdea timpul” și era nevoie de acțiune pentru a salva viețile americanilor.

Urmărește mai jos, în timp real, evoluția pandemiei în Europa și în lume:

 Între timp, Senatul american a votat miercuri un plan de 2 trilioane de dolari (2.000 de miliarde de dolari) pentru a susţine economia grav afectată de coronavirus, potrivit Fox News și CNN.

Inițiativa legislativă a fost susținută și votată în unanimitate de ambele partide – Republican și Democrat – și are susținerea președintelui Trump.

Pachetul prevede ajutoare directe atât pentru companii, cât și pentru cetățenii aflați în dificultate


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...