BREAKING Curtea de Justiție a UE a decis să judece cu prioritate sesizările privind Secția Specială și celelalte porcării făcute de PSD/ALDE

Curtea de Justiție a UE a decis să judece cu prioritate sesizările privind Secția Specială și celelalte porcării făcute de PSD/ALDE. Presedintele Curtii de Justitie a UE a decis ca primele trei sesizari trimise de instantele din Romania sa fie conexate si sa fie judecate cu prioritate, au declarat surse din magistratura pentru Ziare.com.

Este vorba de solicitarile transmise de Tribunalul Olt, Curtea de Apel Pitesti si Curtea de Apel Bucuresti, care au sesizat CJUE cu privire la mai multe modificari legislative aduse Legilor Justitiei de coalitia PSD-ALDE.

Intrebarile trimise instantei europene privesc rolul recomandarilor MCV in Romania, ordonantele prin care au fost numiti sefii Inspectiei Judiciare si prevederile privind infiintarea si functionarea Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie.

Solicitarile din Romania vin in contextul in care Comisia Europeana a criticat dur modificarile legislative in cazul Legilor Justitiei si Codurilor Penale si a cerut suspendarea aplicarii acestora.

In total, instantele din Romania au trimis cinci sesizari la CJUE.

Informarea grefierului CJUE

Grefierul CJUE a informat in aceasta saptamana instantele din Romania ca presedintele CJUE a decis conexarea cauzelor si judecarea acestora cu prioritate in baza articolului 53, alineatul (3), din Regulamentul de procedura al instantei europene, explica sursele citate.

"Tinand seama de imprejurari speciale, presedintele poate decide ca o cauza sa fie judecata cu prioritate", este articolul la care se face trimitere.

In adresa trimisa de CJUE se motiveaza ca: "Presedintele Curtii a decis sa conexeze aceste cauze pentru buna desfasurare a procedurii scrise si a celei orale, precum si in vederea pronuntarii hotararii."

"Sunt imprejurari speciale"

Sursele din magistratura au explicat ca prin ceasta decizie CJUE recunoaste formal caracterul urgent al solicitarilor, dar fara a adopta procedura accelerata a judecarii, care ar fi permis parcurgerea mai rapida a unor etape.

"Curtea a considerat ca sunt imprejurari speciale", explica sursa citata.

Cand se decide conexarea cauzelor

Potrivit Regulamentului CJUE, conexarea se decide atunci cand:

(1) Mai multe cauze de aceeasi natura care au acelasi obiect pot fi oricand reunite, din motive de conexitate, pentru buna desfasurare a fazei scrise sau orale a procedurii sau in vederea pronuntarii hotararii prin care se finalizeaza judecata.

(2) Conexarea este decisa de presedinte, dupa ascultarea judecatorului raportor si a avocatului general, atunci cand cauzele respective au fost deja atribuite, si, cu exceptia trimiterilor preliminare, si dupa ascultarea partilor. Presedintele poate delega Curtii atributia de a decide cu privire la aceasta chestiune.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

5 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri