BREAKING Europa se izolează de Regatul Unit! Belgia a interzis toate trenurile și cursele aviatice din Marea Britanie din cauza noii tulpini de coronavirus, care are o transmisie mult mai rapidă

BREAKING Europa se izolează de Regatul Unit! Belgia a interzis toate trenurile și cursele aviatice din Marea Britanie din cauza noii tulpini de coronavirus, care are o transmisie mult mai rapidă

Belgia a interzis duminică toate cursele aviatice și toate trenurile care vin din Marea Britanie din cauza apariției noii tulpini de coronavirus, despre care premierul britanic Boris Johnson declarase cu o zi în urmă că e cu 70% mai transmisibilă decât vechea tulpină, transmite publicația  7sur7 .

Duminică dimineață și Olanda interzisese accesul curselor aeriene din Marea Britanie.

Decizia de interzicere a trenurilor și avioanelor din Marea Britanie în Belgia, pentru cel puțin 24 de ore, a fost anunțată de premierul bulgian, Alexander De Croo, într-o emisiune televizată.

Decizia afectează și trenul de mare viteză Eurostar.

Boris Johnson: Noua tulpină de coronavirus, cu până la 70 % mai transmisibilă decât cea originală. Măsuri mai stricte în Londra şi alte zone din Anglia

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, sâmbătă, că primele indicii arată că noua tulpină de coronavirus este cu 70 la sută mai transmisibilă decât cea originală, relatează Sky News, citată de News.ro.

Johnson a precizat că a fost informat cu privire la cele mai recente date şi că autorităţile trebuie să acţioneze. El a adăugat că nu există dovezi că îmbolnăvirile sunt mai severe, însă contaminarea este mult mai facilă.

“Cu inima grea trebuie să vă spun că nu putem continua planurile de Crăciun aşa cum erau. Consider sincer că nu există altă alternativă”, a spus Boris Johnson.

Premierul a anunţat că Londra şi alte regiuni din sud-estul Angliei – aproximativ o treime din populaţia Angliei, care până acum se aflau în zona a treia de risc, vor fi incluse într-o nouă zonă, 4. Locuitorii din zona respectivă de risc trebuie să nu îşi părăsească locuinţele, excepţie făcând deplasările esenţiale. Magazinele neesenţiale se vor închide, iar activităţile de relaxare şi distracţie în aer liber vor fi interzise. Întâlnirile cu alte persoane în aer liber vor fi limitate, astfel că fiecare om se poate întlni cu o singură persoană, scrie Reuters.

Persoanelor din zona 4 le vor fi interzise reunirile cu alte persoane în perioada Crăciunului. Toţi ceilalţi englezi îşi vor putea vedea prietenii şi rudele doar o zi. Planurile iniţiale erau de o relaxare de cinci zile a restricţiilor.

Noile reguli intră în vigoare la miezul nopţii.

Vineri, Johnson afirma că speră că în Anglia nu va fi necesar al treilea lockdown după Crăciun.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?