BREAKING Florin Iordache ales președinte al Consiliului Legislativ

BREAKING Florin Iordache ales președinte al Consiliului Legislativ

Deputatul PSD Florin Iordache a fost ales marți în funcția de președinte al Consiliul Legislativ după ce a primit cel mai mare număr de voturi, potrivit anunțului oficial de la tribuna Parlamentului.

Astfel, Iordache, fost ministru în Guvernul Grindeanu și autor al OUG 13, a fost votat de 185 de senatori și deputați, în vreme ce fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean a primit doar 41 de voturi. Duli Ionuț Mazâlu, secretarul general al Consiliului Legislativ, a obținut două voturi.

În funcția de președinte a Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost ales senatorul USR George Dircă. El a primit 174 de voturi.

Potrivit Constituției, Consiliul Legislativ este organ consultativ de specialitate al Parlamentului, care avizează proiectele de acte normative în vederea sistematizării, unificării şi coordonării întregii legislaţii. El ţine evidenţa oficială a legislaţiei României.

În prezent, legea nu prevede o limită a mandatului președintelui Consiliului Legislativ și nici o procedură de revocare a acestuia din funcție. Dragoș Iliescu, primul și singurul până acum președinte al CL, a stat în funcție vreme de 19 ani, până la pensionarea sa în vara acestui an. El fusese numit președinte al CL în 2001.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bordel în apartamentul unui preot din Bacău...

2 Imagini rare cu „Șmecherii României” pe Coasta de Azur

3 Raluca Drăgoi, pozată în timp ce face sex oral

4 Numai în Ro se poate întâmpla așa ceva! Cică asta fura curent și are plângere penală!

5 Așa o fi?