BREAKING NEWS UDMR anunță că NU votează „Moțiunea Dragnea”!

BREAKING NEWS UDMR anunță că NU votează „Moțiunea Dragnea”!

Trocul dintre Dragnea și UDMR a picat! Moțiunea PSD, în PERICOL! Proiectul de lege privind declararea zilei de 15 martie Ziua Maghiarilor din Romania - una dintre conditiile puse de UDMR pentru a vota motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu alaturi de PSD-ALDE - a fost retras de pe ordinea de zi, a anuntat marti senatorul UDMR Cseke Attila. El spune ca "nu stie ce s-a intamplat de ieri pana astazi". Si proiectul care viza modificarea Legii Educatiei si organizarea de Bacalaureat diferentiat pentru elevii maghiari a fost retras.

12.11 „Nu se mai pune problema ca parlamentarii UDMR să voteze moțiunea de cenzură alături de PSD”, a spus senatorul Tanczos Barna.

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, spune că va fi reanalizat protocolul de colaborare dintre Uniune și PSD-ALDE.

11:50: Deputatii PMP au legat banderole tricolore de usile cabinetului presedintelui Camerei, Liviu Dragnea.

11.45: Intelegerea dintre UDMR si PSD a picat - surse parlamentare. UDMR nu va vota motiunea de cenzura

11.28 Pieleanu confirmă la Antena 3 că înțelegerea Dragnea-UDMR a picat.

Discuțiile dintre liderii PSD și cei ai UDMR privind votarea moțiunii de cenzură au fost întrerupte astăzi, iar conducerea Uniunii este în ședință.

Proiectul de lege privind declararea zilei de 15 martie Ziua Maghiarilor din România - una dintre conditiile puse de UDMR pentru a vota motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu alaturi de PSD-ALDE - a fost retras de pe ordinea de zi, a anuntat marti senatorul UDMR Cseke Attila. El spune ca "nu stie ce s-a intamplat de ieri pana astazi".

Şedinţa comună a comisiilor juridice, a drepturilor omului şi cea pentru administraţia publică s-a anulat, marţi dimineaţa, pentru a doua oară, din cauză că reprezentanţii UDMR şi PSD nu s-au înţeles asupra proporţiei unei minorităţi naţionale în populaţia unei localităţi de la care folosirea în administraţie a limbii respectivei minorităţi devine obligatorie, potrivit News.ro.

Deputaţii din cele trei comisii au aşteptat aproape o oră începerea şedinţei în care trebuia să dea raport propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.215/2001 a administraţiei publice locale, care prevede scăderea pragului pentru folosirea limbilor minorităţilor în administraţie.

„Şedinţa celor trei comisii programată pentru astăzi nu va mai avea loc. Preşedintele Comisiei juridice, Eugen Nicolicea”, este mesajul pe care membrii Comisiei juridice l-au primit de la deputatul PSD Eugen Nicolicea.

Deputat UDMR Marton Arpad a declarat că Eugen Nicolicea a anunțat suspendarea ședinței prin sms.

„Se comunica în ultima vreme doar prin sms, nu prin procedurile normale parlamentare”, a adăugat Marton Arpad.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Statul rămâne cu o gaură de 90 de milioane de euro după falimentul combinatului de îngrășăminte Chemgas Sloboz…

2 Răsturnare de situație! Ce spune menajera lui Alex Bodi despre bătăile pe care Bianca Drăgușanu le-a încasat

3 Îl ascultă cineva sau sunt amețiți de aromele ciolanului? / Rareș Bogdan, avertismente în rafală pentru miniștri…

4 Trimis la dezalcoolizare? / Maior va fi ambasadorul României la Aman, în Iordania

5 Prostul proștilor! Sică Dumitrescu s-a îndrăgostit de o polițistă sub acoperire și i-a dezvăluit că vinde coca…