BREAKING Olandezul suspectat de uciderea fetei de 11 ani din Dâmbovița s-a sinucis. El s-a aruncat în fața unui camion

BREAKING Olandezul suspectat de uciderea fetei de 11 ani din Dâmbovița s-a sinucis. El s-a aruncat în fața unui camion

Cetățeanul olandez care este principalul suspect în cazul uciderii fetiței de 11 ani de la Gura Șuții s-a sinucis, au declarat pentru Mediafax, surse din cadrul Poliției. Informația a fost transmisă autorităților române de cele din Olanda.

 Potrivit unor surse apropiate anchetei, bărbatul s-ar fi aruncat în fața unui TIR, pe autostradă.

Autoritățile române au confirmat pentru Digi24 că olandezul suspectat de crimă s-a sinucis, informațiile fiind transmise de la Poliția Olandeză.

Fetița de 11 ani din localitatea Gura Șuții, județul Dâmbovița, a fost dată dispărută vineri, în condițiile în care nu a mai ajuns acasă de la școală. Ea a fost găsită moartă duminică, pe un câmp din comuna Produlești.

Potrivit anchetatorilor, fetița a fost ucisă la un interval de maxim 30-35 de minute de la momentul răpirii, care a avut loc vineri, la ora 17.16. Medicii legiști au stabilit că fetița a murit sugrumată cu pantalonii care erau pe ea.

Principalul suspect în acest caz este un cetățean olandez, iar Parchetul a anunțat că bărbatul este urmărit penal pentru trei infracțiuni - omor calificat, lipsire de libertate prin răpire și agresiune sexuală. Olandezul a plecat sâmbătă din România.

Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, declara la Digi 24 că principalul suspect în cazul uciderii fetiței de 11 ani a mai fost anchetat pentru infracțiuni sexuale și cu violență.

"În momentul de față e în lucru un dosar penal. Vă confirm că am luat legătura chiar în seara zilei de sâmbătă spre duminică cu omologii, este cunoscut (cetățeanul olandez suspect în acest caz - n.r.) cu infracțiuni la viața sexuală, violență și conducere sub influența alcoolului. Este un cazier al lui, e o chestiune a colegilor olandezi, figurează cu astfel de fapte în cazier”, a spus Vasilescu.

Șeful Poliției Române a vorbit și despre faptul că cetățeanul olandez a plecat sâmbătă din România fără să fie împiedicat de către autorități. De asemenea, el a precizat că anchetatorii au luat legătura cu olandezul în jurul orei 19.50, când acesta era la Amsterdam. În acel moment nu era considerat suspect.

"L-am întrebat, neavând nicio suspiciune asupra lui – așa am procedat și cu ceilalți - dacă a fost în acea zonă și a recunoscut”, a spus șeful Poliției, care a precizat că bărbatul a declarat că a fost în România ca turist.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...