BREAKING Orban, discuție de 10 minute la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis/Declarații ale președintelui la ora 18.00

BREAKING Orban, discuție de 10 minute la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis/Declarații ale președintelui la ora 18.00

Liderul PNL Ludovic Orban discută la această oră Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, au declarat surse politice pentru G4Media.ro. Președintele Klaus Iohannis nu a apărut public și nici nu a transmis vreun mesaj după încheierea alegerilor.

UPDATE/Președintele Klaus Iohannis face declarații de presă la ora 18.00, a anunțat Administrația Prezidențială.

UPDATE: Întâlnirea premierului Orban cu președintele Iohannis s-a încheiat în jurul orei 14.30. A fost o întrevedere scurtă, de circa zece minute.

Conform Constituției, președintele este cel care desemnează candidatul pentru funcția de premier după consultări cu partidele politice reprezentate în noul Parlament. Ludovic Orban este propunerea PNL pentru funcția de premier. Liberalii și-au anunțat disponibilitatea de a forma guvern împreună cu USR PLUS, PMP dacă va intra în Parlament și cu UDMR.

Aceste partide pot forma o majoritate după redistribuirea voturilor obținute de partidele care n-au intrat în Parlament. În urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie, PSD a obținut 29%, PNL 25, USRPLUS 16, AUR 9%, PMP este încă sub pragul de 5% cu foarte puține voturi iar UDMR are aproximativ 6%.

La momentul difuzării acestei știri au mai rămas de numărat mai puțin de 2% din totalul votului.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

4 Așa o fi?

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …