BREAKING Poliția, ÎNGROPATĂ de datele dintr-un raport preliminar! Polițistul de la 112 care a vorbit cu Alexandra NU a întrebat-o despre locație!

BREAKING Poliția, ÎNGROPATĂ de datele dintr-un raport preliminar! Polițistul de la 112 care a vorbit cu Alexandra NU a întrebat-o despre locație!

ALERTĂ Poliția, ÎNGROPATĂ de datele dintr-un raport preliminar! Agentul de la 112 care a vorbit cu Alexandra NU a întrebat-o despre locație!

Noi detalii în cazul crimelor de la Caracal. Polițistul de la 112 cu care a vorbit Alexandra, una dintre victime, nu i-a dat sfaturi fetei și nici nu i-a cerut detalii despre locul în care este sechestrată. Sunt primele informații din raportul preliminar făcut de MAI în acest caz.

Potrivit raportului, polițistul de la IPJ Olt care a preluat apelul a dat dovadă de „atitudine refractară”, nu s-a implicat în obținerea de date care să ducă la identificarea locului unde se afla tânăra și nici nu i-a dat sfaturi legate de ce ar trebui să facă până să ajungă poliția la ea.

"Cu ocazia audierii inregistrarii discutiei telefonice intre operatorul 112 de la nivelul IPJ Olt, Ag. Sef Principal Florescu Vasilica Viorel si victima, s-a constatat ca politistul a avut o atitudine refractara fata de aceasta fara a da dovada de solicitudine si neimplicandu-se in obtinerea de date care sa conduca la identificarea locatiei unde se afla persoana apelanta, respectiv sa o consilieze pe aceasta, ori sa ii ofere sfaturi cu privire la comportamentul ei pana la sosirea echipajelor de politie", se arată în raportul MAI.

Acest fragment face parte dintr-ul raport al MAI, în condițiile în care la minister se desfășoară o anchetă pentru a vedea cum au reacționat angajații instituției în acest caz.

Deja au căzut câteva capete – șeful interimar al IPJ Olt, care a fost demis la câteva ore după ce informațiile despre acest caz au fost făcute publice, iar șeful Poliției, chestorul Ioan Buda, a plecat din funcție la solicitarea premierul Viorica Dăncilă.

De asemenea, șeful STS, Ionel Sorinel Vasilca, și-a anunțat luni demisia. 

Gheorghe Dincă, arestat și anchetat pentru răpire, a fost acuzat și pentru omor calificat. Probele arată că a ucis-o și incinerat-o pe Alexandra chiar în curtea casei sale. Bărbatul a recunoscut, la audieri ca a omorât-o pe fată imediat ce și-a dat seama că aceasta sunase după ajutor. 

Bărbatului de 66 de ani a recunoscut cele două crime după ce, duminică dimineață, legiștii au confirmat suspiciunea anchetatorilor, după primele rezultate ADN: oasele găsite în curtea lui sunt de om.

De asemenea, hainele, bijuteriile și firele de păr descoperite în mașina și casa suspectului sunt ale Alexandrei. 

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că a fost sechestrată și violată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit o locație exactă, ci o arie de căutare, polițiștii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

În luna aprilie a acestui an, Luiza Mihaela Melencu, tot din județul Dolj, a dispărut în condiții similare: a luat o mașină la ocazie. După ce a apărut cazul Alexandrei, au început bănuielile că ea a fost o altă victimă a lui Gheorghe Dincă, în vârstă de 66 de ani.

Începând de sâmbătă, el se află în arest prevenit pentru trafic de minori și viol. Acum însă, acestor acuzații i se aduce și acuzația de omor deosebit de grav.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante