BREAKING Premierul anunţă o ordonanță de urgență privind anticipatele!

BREAKING Premierul anunţă o ordonanță de urgență privind anticipatele!

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de marţi o ordonanţă de urgenţă pentru a avea prevederi clare în cazul alegerilor anticipate.

„Există un astfel de proiect, împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă a existat această discuţie şi a rezultat necesitatea reglementării situaţiei în care se ajunge la alegerile parlamentare anticipate. La ora actuală, în legislaţia din România nu există o reglementare precisă privitoare la anticipate. Se ştie clar că există prevederi constituţionale care stabilesc termenul maxim de organizare a alegerilor anticipate din momentul dizolvării Parlamentului, este de 90 de zile. Ca atare, este necesară o adaptare a legislaţiei pentru a avea prevederi concrete în cazul alegerilor anticipate”, a declarat Orban, întrebat dacă pe lista suplimentară a şedinţei de Guvern se va regăsi şi un proiect de ordonanţă de urgenţă referitoare la chestiuni organizatorice privind alegerile anticipate.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Rușii s-au retras dar îi prindem data viitoare” / Noi imagini cu luptătorii Legiunii Internaționale a Ucrainei

2 VIDEO „Toți au stări de șoc de la ușor până la moderat” / Soțiile tanchiștilor ruși cer autorităților aducerea lor de pe front

3 VIDEO Momentul în care un lunetist ucrainean elimină mai mulți soldați ruși

4 BRRR! / Sateliții arată că Rusia a amplasat mai multe sisteme de rachete pe coasta Regiunii Kaliningrad

5 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze