BREAKING Președintele Iohannis, întâlnire decisivă pentru buget, repornirea economiei și pensii cu Isărescu, Orban și Cîțu

BREAKING Președintele Iohannis, întâlnire decisivă pentru buget, repornirea economiei și pensii cu Isărescu, Orban și Cîțu

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește azi la Cotroceni cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, premierul Ludovic Orban și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale.

Este prima întâlnire la Cotroceni la care participă și Isărescu.

Cei patru vor discuta despre măsurile de repornire a economiei, sprijinul pentru sectorul privat, dar și despre construcția bugetului.

E de așteptat ca unul dintre principalele subiecte de pe agendă să fie creșterea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie. Guvernatorul BNR a avertizat în repetate rânduri că bugetul nu își poate permite aceste efort în 2020, dar mai ales în 2021, iar ministrul Finanțelor s-a arătat și el reticent față de capacitatea bugetului de a susține această creștere integrală. În schimb, președintele Iohannis a spus săptămâna trecută că majorarea trebuie făcută.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

3 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …