BREAKING Realitatea TV va înceta emisia la sfârșitul acestei luni! Amănunte INCENDIARE!

BREAKING Realitatea TV va înceta emisia la sfârșitul acestei luni! Amănunte INCENDIARE!

Realitatea Media pierde contestațiile după ce i-a fost declarat falimentul. La sfârșitul lunii, postului îi expiră licența, dezvăluie  paginademedia.ro .

Noi decizii ale justiției în cazul Realitatea TV, care pun sub semnul întrebării viitorul postului de televiziune. Căile de atac folosite Realitatea Media după ce Curtea de Apel a decis că societatea trebuie să intre în faliment nu au avut succes. 

Mai mult decât atât, la finalul acestei luni, postului de știri îi expiră licența audiovizuală și riscă să fie închis pentru că dosarul de prelungire a licenței nu este complet.

Compania a pierdut două acțiuni la Înalta Curte de Casație și Justiție, căi prin care a încercat să scape de faliment. 

Concret, pe 1 aprilie 2019, Curtea de Apel a decis să respingă planul de reorganizare al Realitatea Media, societate aflată de opt ani în insolvență, și să oblige judecătorul sindic să-i declare falimentul. 

Povestea nu s-a terminat însă atunci, în aprilie 2019. Avocații au reușit să prelungească termenul de intrare în faliment, prin câteva tertipuri juridice. De aceea, postul încă emite. 

După luna aprilie, compania a depus la Înalta Curte de Casație și Justiție două acțiuni în încercarea de a scăpa de faliment: 

A depus o cerere de revizuire de deciziei Curții de Apel (care trimitea compania în faliment). Pe 17 septembrie, Înalta Curte a respins cererea Realității:

„Respinge ca tardivă cererea de revizuire formulată de revizuenta SC Realitatea Media SA, prin administrator special Grigoroscut Genoveva Vasilica, împotriva deciziei civile nr. 291/R din 1 aprilie 2019 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VI-a Civilă, în dosarul nr. 980/2/2019. Irevocabilă.” 

Tribunalul București a sesizat Înalta Curte de Casație și Justiție, acuzând un conflict de competență între Curtea de Apel și Tribunalul București. Și aceasta fără succes. Ieri, pe 8 octombrie, Înalta Curte a respins și această cerere: „ Respinge excepţia conexităţii, invocată de debitoarea REALITATEA MEDIA S.A., prin administrator special Genoveva Grigoruscut. Constată inexistenţa conflictului negativ de competenţă între Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a Civilă şi Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VI-a Civilă. Restituie dosarul la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a Civilă. Irevocabilă.”

Licența expiră la sfârșitul lunii

Realitatea Media este de altfel într-o situație sensibilă și în legătură cu licența audiovizuală. Licența postului expiră chiar la finalul acestei luni, pe 30 octombrie.

Televiziunea riscă să rămână fără licență întrucât nu are toate documentele necesare, pentru ca CNA să-i aprobe prelungirea cu încă nouă ani.

Procedural, orice televiziune căreia îi expiră licența trebuie să depună la CNA un dosar pentru prelungirea licenței.

Un dosar care să conțină inclusiv un certificat de atestare fiscală că nu există datorii la stat sau, în caz de insolvență, un plan de reorganizare aprobat de instanță. 

În concluzie, dacă dosarul de prelungire a licenței nu este complet, CNA nu-l va putea analiza. Nu va putea decât să ia act de expirarea licenței. Ceea ce înseamnă și închiderea televiziunii, mai scrie  paginademedia.ro .



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...