BREAKING Șeful programului nuclear iranian, asasinat la Teheran

BREAKING Șeful programului nuclear iranian, asasinat la Teheran

Mohsen Fakhrizadeh, șeful programului nuclear al Iranului, a fost asasinat vineri la Teheran, anunță Times of Israel, care citează un comunicat al Ministerului iranian al Apărării.

Mașina în care acesta se afla a fost atacată, iar asupra autovehicului au fost trase focuri de armă, potrivit presei iraniene, citate de Times of Israel.

”În după-amiaza zilei de vineri, elemente teroriste armate au atacat o mașină care îl transporta pe Mohsen Fakhrizadeh, șeful Departamentului de Cercetare și Inovare al Ministerului Apărării. În timpul luptei dintre echipa sa de securitate și teroriști, Mohsen Fakhrizadeh a fost rănit grav și dus la spital. Din nefericire, echipa medicală nu a reușit să îl salveze și, în urmă cu câteva momente, omul de știință a devenit martir”, arată comunicatul Ministerului Apărării de la Teheran.

Informația a fost confirmată și de IRNA, agenția oficială de presă din Iran, care denunță ”un atac terorist”.

În 2018, premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus public că Fakhrizadeh este șeful programului prin care Iranul ar încerca să obțină arme nucleare. ”Țineți minte acest nume, Fakhrizadeh”, a spus Netanyahu cu ocazia distrugerii de către Israel a unor ținte în care susținea că Iranul făcea experimente legate de programul nuclear.

Israelul este suspectat că are un program secret, început în urmă cu un deceniu, de asasinare a oamenilor de știință iranieni care participă la programul guvernului de la Teheran. Israel nu a făcut nici un comentariu oficial legat de moartea lui Mohsen Fakhrizadeh.

Deși Iranul a anunțat că a încetat programul nuclear în scopuri militare și a acceptat inspecții ale unor experți occidentali, SUA și Israel au susținut permanent că Teheranul minte comunitatea internațională și că a continuat în secret experimentele.

Imagini cu mașina atacată:

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

4 DOCUMENT ANRE încearcă să dreagă busuiocul după ce Guvernul a anunțat că intervine în scandalul liberalizării …

5 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…