BREAKING Simona Halep câștigă primul meci la Australian Open după 6-7(2), 6-4, 6-2 cu Kaia Kanepi

BREAKING Simona Halep câștigă primul meci la Australian Open după 6-7(2), 6-4, 6-2 cu Kaia Kanepi

BREAKING Simona Halep câștigă primul meci la Australian Open după 6-7(2), 6-4, 6-2 cu Kaia Kanepi. Simona Halep, locul I WTA, finalista ediţiei trecute, s-a calificat în turul al doilea al Australian Open, după ce a învins-o, marţi, cu scorul de 6-7 (2), 6-4, 6-2, pe estona Kaia Kanepi, locul 71 WTA. Kanepi câştigase ultima lor întâlnire, cu 6-2, 6-4, la US Open, transmite  News.ro .

Halep a început cu dificultate primul grand slam al anului, cu un joc fără strălucire, în care doar serviciul i-a funcţionat la parametrii optimi. În ceea ce o priveşte pe jucătoarea numărul 1 mondial, îmbucurătoare mai sunt rezistanţa fizică bună, după accidentarea la spate, şi faptul că nu şi-a pierdut dorinţa de a lupta până la capăt.

Pe arena Margaret Court s-au întâlnit două sportive cu vizibile probleme fizice, greoaie în mişcare, ce au jucat tenisul pe care şi-l amintesc, în lipsa unei acivităţi competiţionale consistente, în ultima perioadă. Halep a evoluat previzibil, perpendicular, fără profunzime şi imprecis când a vrut să schimbe direcţia mingii. Kanepi s-a "ascuns" bine în spatele serviciului ei puternic. Pentru că nu a fost supusă unei translaţii pe teren, jucătoarea estonă a putut să-şi aplice forţa şi pe serviciul româncei, să ţintească marginile, liniile cu loviturile ei năpraznice. Kanepi a primit mingea la îndemână şi, cât timp a avut resurse fizice, a redirecţionat-o, ca dintr-o turelă, aproape unde a vrut, fără mult efort. Liderul WTA a schimbat destul de puţin în jocul ei, a rămas în defensivă şi mai degrabă a respins mingea, decât a lovit-o. A revenit în joc, pe fondul greşelilor din ce în ce mai multe ale adversarei (62-19) şi datorită refuzului de a ceda în momentele în care rivala o ţinea sub presiune.

La început, Kanepi a avut probleme la serviciu doar în primele două ghemuri. A doua oară, Halep a făcut break, însă în următoarele două ghemuri, românca a câştigat doar un punct, după o dublă greşeală a rivalei. Setul a mers apoi în tie-break, nu înainte ca Halep să salveze două mingi de 5-7. Tie-break-ul a fost un monolog al estonei, care s-a impus cu 7-2, după 49 de minute.

Simona Halep şi-a continuat jocul cenuşiu în debutul setului secund. Kanepi a reuşit break-ul la 1-1, dar apoi şi-a cedat serviciul, pe baza propriilor greşeli. Din acel moment, energia jucătoarei estone a început să scadă constant, la fel forţa şi precizia loviturilor ei. Sportiva română a simţit că este loc de întors soarta meciului şi s-a "agăţat" de fiecare minge, a devenit mai atentă, mai concentrată, a plasat loviturile mai bine, mai departe de adversară. Totuşi, echilibrul s-a păstrat până la 5-4 pentru ea. A urmat un ghem lung, de aproape opt minute, pe serviciul sportivei din Estonia, câştigat de Halep la a patra minge de break/set, după o oră şi 34 de minute de la start. Acesta a fost primul set câştigat de Simona Halep după aproape cinci luni.

În decisiv, deşi Simona Haelp a fost mai dezinvoltă, Kanepi a continuat să facă pagube cu serviciul ei. Dar forţele sale s-au diminuat şi mai mult, iar la 3-2 pentru sportiva română, estona nu şi-a făcut servicul, după ce a condus cu 40-0. Kaia Kanepi nu a putut mai mult şi a cedat setul, cu 2-6, după două ore şi 11 minute de la start.

Jucătoarea română va evolua în manşa a doua cu americanca Sofia Kenin, locul 37 WTA, care a întrecut-o, cu 6-3, 3-6, 7-5, pe rusoaica Veronika Kudermetova, locul 111 WTA, venită din calificări. Cele două sportive nu s-au mai întâlnit până în prezent.

Premiul pentru calificarea în turul al doilea este de 105 milioane de dolari australieni (75.000 de doalri americani) şi 70 de puncte WTA.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...