BREAKING SUA au folosit cea mai puternică bomba nenucleară pe care o dețin în Afganistan! VIDEO

BREAKING SUA au folosit cea mai puternică bomba nenucleară pe care o dețin în Afganistan! VIDEO

Statele Unite au utilizat joi în Afganistan cea mai puternică bombă convenţională, a anunţat un purtător de cuvânt al Pentagonului, citat de AFP. Este vorba despre  GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast (MOAB Mother of All Bombs).

Cunoscută sub indicativul GBU-43 şi ca „mama tuturor bombelor”, încărcătura explozivă de aproape 10 tone a fost lansată, potrivit reprezentantului ministerului apărării SUA, la ora 14.30 GMT (17.30 ora României), scrie agerpres.ro. Ţinta a fost un şir de grote din provincia Nangarhar din estul Afganistanului, unde un soldat american a fost ucis la sfârşitul săptămânii trecute în cursul unei operaţiuni împotriva Statului Islamic.

Aceasta enorma bomba ghidata prin GPS si cu o lungime de mai multi metri, si care nu a mai fost folosita pana in prezent in lupta, a fost lansata pentru a sustine fortele afgane si americane care opereaza in regiune.

"In conditiile in care pierderile lor cresteau", jihadistii au recurs la "buncare si tunele pentru a-si intari" apararea, a precizat intr-un comunicat si generalul John Nicholson, seful fortelor americane din Afganistan.

Potrivit US Air Force, ultimul test al bombei GBU-43 in 2003 a provocat o coloana de fum vizibila la peste 32 de kilometri.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…