BREAKING Xi Jinping revendică victoria din SUA: „Timpul și situația sunt de partea noastră”

BREAKING Xi Jinping revendică victoria din SUA: „Timpul și situația sunt de partea noastră”

Președintele chinez Xi Jinping a oferit o evaluare neobișnuit de optimistă privind viitorul țării, notând că „timpul și situația” sunt de partea Beijingului în cadrul unui an nou marcat de tulburările interne din Statele Unite, relatează Bloomberg.

Xi a făcut comentariile luni în cadrul unei întruniri dintre regionali cu cabinetul său, afirmând că vede „oportunități care în general depășesc provocările”, o schimbare de ton semnificativă față de avertismentele uneori sumbre din ultimele luni.

Deși a a repetat o aluzie pe care a mai folosit-o referitoare la provocările ridicate de politica „America First” a președintelui american Donald Trump, Xi și-a exprimat încrederea că Beijingul va avea de câștigat pe termen lung.

„Lumea trece prin schimbări profunde nemaiîntâlnite de un secol, dar timpul și situația sunt în favoarea noastră”, a declarat acesta, potrivit agenției Xinhua, subliniind că „de aici ne vine hotărârea și încrederea”

Afirmațiile optimiste ale președintelui chinez vin pe fondul revenirii economiei după șocul inițial cauzat de pandemia de COVID-19 și a turbulențelor politice de la Washington.

Pe lângă haosul care a cuprins Capitoliul american miercurea trecută și agravarea pandemiei în SUA, o prognoză de luna trecută a Centrului pentru Cercetări Economice și Afaceri, una dintre cele mai mari companii de consultanță din Marea Britanie, estimează că economia chineză va deveni cea mai mare din lume până în 2028, urmând a depăși Statele Unite cu 5 ani mai devreme decât în estimarea de anul trecut.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

2 Noi stenograme despre avocata Cămătarilor / L-a apărat și pe Fluturică, un interlop care a bătut o victimă cu pl…

3 Criza energetică europeană se va înrăutăți în această iarnă. Consumatorii ar putea fi rugați să consume mai pu…

4 Avertisment / „Varianta Omicron are 50 de mutaţii şi se răspândeşte cu rapiditate”

5 VIDEO Trei români beți au devastat un bar în Italia, i-au bătut pe angajați și pe proprietar