BREAKING/Arafat, omul PSD, a detașat ofițeri de la serviciul secret al MAI, fostul „Doi ș’un sfert”, în conducerile tuturor centrelor teritoriale de intervenție împotriva COVID-19

BREAKING/Arafat, omul PSD, a detașat ofițeri de la serviciul secret al MAI, fostul „Doi ș’un sfert”, în conducerile tuturor centrelor teritoriale de intervenție împotriva COVID-19

Serviciul secret al Ministerului de Interne, adică fostul “Doi ș’un sfert”, a fost aruncat în lupta cu noul coronavirus.

Secretarul de stat Raed Arafat tocmai a detașat ofițeri DGPI în conducerile tuturor centrelor teritoriale de intervenție împotriva Covid 19. Ordinul intern semnat pe 16 aprilie de Arafat și supervizat de ministrul Marcel Vela se află acum „în curs de implementare”.

De ce? Iată ce spune Arafat:

● “Au fost detașați ca invitați, nu ca decidenți, câte un ofițer în fiecare centru județean.

● Ca ofițeri ai Direcției de Informații a MAI, ei știu cel mai bine ce se întâmplă pe linie la toate serviciile noastre din interiorul ministerului. Pot fi un sprijin real pentru șeful centrului și un sprijin al comandantului acțiunii și prefectului în județele respective.

● Nu li se subordonează nimeni, colaborează cu alte persoane, fac parte dintr-un grup mai mare de lucru care reprezintă toate armele ministerului.

● Asta e structura care foarte repede poate identifica fake news-urile, te atenționează, îți spune: „uite, a apărut asta, spune că Ministerul de Interne a făcut asta sau ISU sau SMURD”, care nu sunt adevărate. Și atunci noi putem să răspundem imediat.

● Pe parte de DSP-uri, nu au nicio atribuție. Pot să sprijine DSP-urile pe partea de introducere date în baza de date care aparține chiar Ministerului de Interne.

Se lucrează la o platformă comuna a Ministerului de Interne.
● Adică o avem deja, nu se elaborează acum, ci se îmbunătățește. Se lucrează cu STS, e implicat la partea cu baze de date, normal.

● Îmbunătățirea comunicării și a fluxului informațional, asta este principala lor activitate.”

Numit de ministrul Vela în ianuarie, comandantul DGPI, Tiberiu Silviu Dumitrache, este fiul colonelului SRI Gheorghe Dumitrache, condamnat penal fiindcă a acordat protecție mafiei petrolului la sfârșitul anilor ‘90.

Șeful DGPI este totodată și ginerele lui Liviu Luca, fost lider sindical la Petrom și partener cu celebrul Sorin Ovidiu Vîntu, alături de care a fost condamnat definitiv în 2018, pentru fraude economice și grup infracțional organizat, dezvăluie RISE Project pe  Facebook .

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…