Brexit: Dacă parlamentul respinge acordul propus de premierul May, va fi nevoie de o amânare (ministru)

Brexit: Dacă parlamentul respinge acordul propus de premierul May, va fi nevoie de o amânare (ministru)

Regatul Unit va trebui probabil să îşi amâne retragerea din Uniunea Europeană, dacă parlamentarii resping acordul pentru Brexit propus de guvern, este de părere ministrul de finanţe Philip Hammond, citat joi de Reuters.

"Dacă nu trecem de votul semnificativ de marţi, vom intra într-un proces parlamentar care va duce foarte probabil la o prelungire a termenului şi la un rezultat incert, la mai multă incertitudine pentru economia britanică, la mai multă incertitudine pentru oamenii din întreaga ţară", a declarat marţi Hammond. "Este foarte important să se gândească colegii mei la consecinţele neaprobării acestui acord. Aceasta este acum ultima şansă să fim încrezători că putem încheia acest acord şi putem ieşi din UE conform programului".

Până la termenul de 29 martie stabilit pentru Brexit au mai rămas doar 22 de zile. Cu sau fără o amânare, va fi cea mai importantă schimbare de direcţie în politica externă şi comercială a Regatului Unit, apreciază Reuters; respingerea acordului de către parlamentul de la Londra ar însemna, potrivit agenţiei, că nu este sigur nici cum, nici când şi nici măcar dacă va avea loc evenimentul. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

2 Avertismentul profesorului Virgil Păunescu în legătură cu vaccinurile

3 Așa o fi?

4 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

5 Categoria „valori” / A murit „El Magico” Raj, celebrul dealer al vedetelor