Brexit: David Cameron nu ar urma să declanșeze Articolul 50 la summitul european de marți (surse)

Brexit: David Cameron nu ar urma să declanșeze Articolul 50 la summitul european de marți (surse)

Uniunea Europeană nu se așteaptă ca premierul britanic David Cameron să declanșeze mecanismul care dă startul procesului de negociere privind Brexit-ul la summitul liderilor europeni de marți și miercuri de la Bruxelles, a declarat duminică un înalt oficial al UE, potrivit Reuters și AFP.

"Nu ne așteptăm la acest moment ca premierul David Cameron să declanșeze Articolul 50", a spus oficialul în legătură cu summitul european, la care șeful demisionar al guvernului de la Londra ar urma să îi informeze oficial pe ceilalți lideri din UE despre rezultatul referendumului de joi, când britanicii au votat pentru ieșirea din blocul comunitar.

David Cameron și-a anunțat vineri demisia, la câteva ore după anunțarea rezultatului la referendum în favoarea Brexit-ului. Însă această demisie nu va deveni efectivă decât în octombrie, iar el a afirmat că viitorul guvern este cel care va trebui să înceapă procedura ieșirii din Uniunea Europeană, prin declanșarea acestui articol.

Uniunea Europeană, care nu poate impune această decizie Londrei, își dorește ca startul procedurii să aibă loc cât mai repede posibil.

"Chestiunea privind 'când' și 'cum'" va părăsi Regatul Unit Uniunea Europeană "cred că va face parte din prezentarea" rezultatului referendumului de către Cameron celorlalți lideri la dineul de marți seară, a afirmat acest oficial al Uniunii Europene, care a cerut să i se păstreze anonimatul.
Miercuri, liderii celor 27 de state membre ar urma să aibă o întâlnire cu David Cameron pentru a discuta despre poziția lor în urma crizei provocate de Brexit.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro