Brexit: Franța cere Europei să "reacționeze și să recâștige încrederea oamenilor" (Ayrault)

Brexit: Franța cere Europei să "reacționeze și să recâștige încrederea oamenilor" (Ayrault)

Franța și-a exprimat vineri regretul față de votul britanic în favoarea părăsirii Uniunii Europene și a cerut Europei să "reacționeze pentru a recâștiga încrederea oamenilor", informează AFP și DPA.

* LIVE UPDATE FOTO Referendum în Marea Britanie: Tabăra Brexit a câștigat cu 51,9% din voturi (rezultate definitive)

"Europa continuă, însă trebuie să reacționeze și să recâștige încrederea oamenilor. Este urgent", a scris ministrul de externe francez Jean-Marc Ayrault pe contul său de Twitter, în prima reacție oficială a Parisului la Brexit. Ministrul a afirmat că este "trist pentru Regatul Unit".

Președintele francez Francois Hollande nu a reacționat încă la votul britanicilor, care s-au pronunțat în proporție de 51,9% în favoarea părăsirii UE, potrivit rezultatelor definitive.

Potrivit Palatului Elysée, șeful statului francez va face o declarație pentru presă la sfârșitul unei reuniuni ministeriale convocate pentru ora 07:00 GMT.

Parisul a lansat numeroase avertismente în ultimele zile cu privire la potențialele consecințe ale unui Brexit, Holland spunând că "viitorul Uniunii Europene" este în joc în acest scrutin și că o ieșire a Londrei din UE ar fi "ireversibilă".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...