Brexit: Guvernul va majora taxele și va reduce cheltuielile (George Osborne)

Brexit: Guvernul va majora taxele și va reduce cheltuielile (George Osborne)

Marea Britanie va trebui să majoreze taxele și să reducă cheltuielile, pentru a face față dificultăților economice provocate de votul pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană (Brexit), a declarat marți ministrul britanic de Finanțe, George Osborne, într-un interviu acordat BBC, transmite Reuters.

"Vom face tot posibilul pentru a furniza securitate fiscală populației, vom arăta țării și întregii lumi că Executivul poate cheltui pe măsura bugetului", a explicat Osborne. Întrebat dacă asta implică majorarea taxelor și reducerea cheltuielile, ministrul britanic de Finanțe a răspuns: "Categoric, da"

George Osborne a avertizat: "Suntem într-o perioadă prelungită de ajustări economice în Marea Britanie. Ne ajustăm la viața din afara UE și nu va fi atât de roz ca viața în interiorul UE".

Luni, agențiile de evaluare financiară Fitch Ratings și Standard & Poor's au revizuit în scădere ratingul suveran al Marii Britanii și au avertizat că ar putea urma alte retrogradări, deoarece votul pentru ieșirea țării din UE (Brexit) va afecta economia.

De asemenea, Fitch a înrăutățit perspectiva de creștere a economiei Regatului Unit în 2017 și 2018 la 0,9% pentru ambii ani, de la estimarea precedentă de 2%.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…