Brexit: Liderul eurodeputaților PPE, Manfred Weber, vrea o dezbatere cu Theresa May, în aprilie, în Parlamentul European

Brexit: Liderul eurodeputaților PPE, Manfred Weber, vrea o dezbatere cu Theresa May, în aprilie, în Parlamentul European

Președintele grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, germanul Manfred Weber, a propus marți invitarea șefei guvernului de la Londra, Theresa May, la o dezbatere la Strasbourg în luna aprilie, amintind că eurodeputații vor trebui să se pronunțe, la finalul procesului, asupra unui acord cu Marea Britanie de ieșire din UE, transmite AFP.

Weber i-a cerut noului președinte al instituției, italianul Antonio Tajani (tot PPE), să lanseze respectiva invitație doamnei May pentru sesiunea plenară prevăzută din 3 până pe 6 aprilie, într-o scrisoare văzută de AFP.

Theresa May a pledat, pe 17 ianuarie, pentru o ruptură "clară și netă" de UE în cadrul Brexitului. Ea a confirmat că va declanșa oficial până la sfârșitul lui martie procesul de ieșire, ceea ce va permite începerea negocierii unui acord de separare cu Bruxelles-ul.

Weber amintește că europarlamentarii vor putea fie să aprobe, fie să respingă, la sfârșitul discuțiilor, acordul pe care Comisia Europeană urmează să-l negocieze cu Londra.

Parlamentul European va juca "un rol crucial" în apărarea intereselor cetățenilor europeni în negocierile privind Brexitul, a mai asigurat liderul eurodeputaților PPE.

De partea cealaltă, guvernul de la Londra va trebui să obțină aprobarea Parlamentului înainte de a lansa negocierile de ieșire din UE, a decis marți Curtea Supremă britanică.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Evelin Ceciu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

3 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 ULTIMA ORĂ Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Pionul Moscovei, acuzat de trădare de țară