Brexit: Liderul eurodeputaților PPE, Manfred Weber, vrea o dezbatere cu Theresa May, în aprilie, în Parlamentul European

Brexit: Liderul eurodeputaților PPE, Manfred Weber, vrea o dezbatere cu Theresa May, în aprilie, în Parlamentul European

Președintele grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, germanul Manfred Weber, a propus marți invitarea șefei guvernului de la Londra, Theresa May, la o dezbatere la Strasbourg în luna aprilie, amintind că eurodeputații vor trebui să se pronunțe, la finalul procesului, asupra unui acord cu Marea Britanie de ieșire din UE, transmite AFP.

Weber i-a cerut noului președinte al instituției, italianul Antonio Tajani (tot PPE), să lanseze respectiva invitație doamnei May pentru sesiunea plenară prevăzută din 3 până pe 6 aprilie, într-o scrisoare văzută de AFP.

Theresa May a pledat, pe 17 ianuarie, pentru o ruptură "clară și netă" de UE în cadrul Brexitului. Ea a confirmat că va declanșa oficial până la sfârșitul lui martie procesul de ieșire, ceea ce va permite începerea negocierii unui acord de separare cu Bruxelles-ul.

Weber amintește că europarlamentarii vor putea fie să aprobe, fie să respingă, la sfârșitul discuțiilor, acordul pe care Comisia Europeană urmează să-l negocieze cu Londra.

Parlamentul European va juca "un rol crucial" în apărarea intereselor cetățenilor europeni în negocierile privind Brexitul, a mai asigurat liderul eurodeputaților PPE.

De partea cealaltă, guvernul de la Londra va trebui să obțină aprobarea Parlamentului înainte de a lansa negocierile de ieșire din UE, a decis marți Curtea Supremă britanică.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Evelin Ceciu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite un text care ar trebui să dea de gândit talibanilor USR PLUS / Sau și despre acest om o să spună că este vâ…

2 Mircea Marian / Căutând o poză cu Tudorel Toader am dat peste acest moment istoric: delegația USR la discuții d…

3 Preotul Eugen Tănăsescu: „Nu-l scoateţi vinovat pe IPS Teodosie, pentru că nişte cinici v-au dat cârpe de doi …

4 BBC / Unul din marile mistere ale biologiei a fost rezolvat

5 Poliția din Belgia a întrerupt o orgie sexuală cu 25 de participanți, printre care și un europarlamentar, car…