Brexit: Liderul laburiștilor britanici prezice "zile foarte dificile" pentru Marea Britanie

Brexit: Liderul laburiștilor britanici prezice "zile foarte dificile" pentru Marea Britanie

Marea Britanie se va confrunta cu o perioadă dificilă după ce a optat pentru părăsirea Uniunii Europene și trebuie să-și renegocieze relațiile cu blocul comunitar, a avertizat vineri liderul laburiștilor britanici, Jeremy Corbyn, transmite DPA.

* LIVE UPDATE FOTO Referendum în Marea Britanie: Tabăra Brexit a câștigat cu 51,9% din voturi (rezultate definitive)

Guvernul britanic trebuie să-și protejeze și promoveze economia internă întrucât se intră într-o fază de divorț de UE și de negociere a unui nou acord comercial cu Uniunea, a declarat, pentru BBC, liderul opoziției de la Londra.

''În mod clar ne așteaptă zile foarte dificile'', a spus el, indicând scăderea cursului lirei sterline ca primă reacție a rezultatului referendumului desfășurat joi în Marea Britanie.

''Multe comunități s-au săturat de tăierile de cheltuieli și de delocalizarea economică'', a comentat Corbyn rezultatele consultării populare din 23 iunie.

Potrivit DPA, AFP și Reuters, numărătoarea finală a voturilor de la referendumul de joi din Marea Britanie confirmă că majoritatea britanicilor au optat pentru Brexit, respectiv ieșirea țării lor din Uniunea Europeană.

Conform rezultatelor definitive, 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului. Rata de participare la vot a fost de 72,2%. Numărul votanților care s-au pronunțat pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se ridică la 17.410.742 milioane.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”