Brexit: Militanţi anti-Brexit critică absenţa lui Farage în a doua zi a marşului spre Londra

Brexit: Militanţi anti-Brexit critică absenţa lui Farage în a doua zi a marşului spre Londra

Fostul lider UKIP (Partidul Independenţei Regatului Unit) şi al campaniei pentru ieşirea Marii Britanii din UE, Nigel Farage, nu a fost prezent duminică în a doua zi a marşului de protest pentru Brexit pe care l-a lansat în ajun la Sunderland (nord-estul Angliei), relatează luni Press Association.

Manifestanţii reuniţi duminică la Middleborough (circa 50 km de Sunderland), unde a continuat "March To Leave", au fost întâmpinaţi de pancarte cu întrebarea: "Unde-i Nigel?", amplasate pe ruta protestului de un grup de campanie anti-Brexit, Led By Donkeys (Conduşi de măgari).

"Un politician oportunist a conceput o schemă care nu a putut fi pusă în practică. I-a convins pe membrii publicului să facă sacrificii să-şi ducă planul mai departe şi a recrutat milionari să îl finanţeze. Iar când a eşuat a plecat pur şi simplu. #MarchToLeave nu este decât o metaforă de 14 zile pentru Brexit" - a transmis pe Twitter grupul de campanie anti-Brexit.

În schimb, Richard Tice, copreşedinte al grupului Leave Means Leave (Plecarea e plecare), organizator al marşului, a asigurat tot pe Twitter că sprijinul pentru acest protest a fost "uriaş" la Middleborough şi că "alegătorii de rând sunt furioşi pe Parlament că a trădat Brexitul".

Potrivit site-ului campaniei, biletele pentru aşa-zişii "mărşăluitori de bază", care au plătit 50 de lire pentru cazare, mic dejun şi cină pentru cel puţin două zile de participare la eveniment, s-au epuizat deja.

Marşul de protest urmează să se încheie în faţa parlamentului britanic la 29 martie, dată stabilită iniţial pentru ieşirea efectivă a Marii Britanii din Uniunea Europeană. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

3 Tun de 400 de milioane de euro! / Cui au dat liberalii licențele pentru nămolul de la Techirghiol și sarea de la…

4 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

5 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…