Brexit: Miniştrii britanici vor cere amânarea ieşirii din UE dacă acordul nu e votat până la 13 martie

Brexit: Miniştrii britanici vor cere amânarea ieşirii din UE dacă acordul nu e votat până la 13 martie

Miniştri şi parlamentari britanici vor solicita amânarea Brexitului în cazul în care premierul Theresa May nu reuşeşte să obţină până la 13 martie acordul forului legislativ asupra ieşirii ţării din Uniunea Europeană, ei excluzând varianta unui Brexit fără acord, a relatat luni seară postul de televiziune Sky News, care a citat un ministru britanic, informează Reuters.

Anterior, Theresa May , care a promis că va reveni până la 12 martie în parlament pentru un vot asupra ''acordului de divorţ'' negociat cu UE, a avertizat că amânarea după 29 martie a ieşirii ţării sale din blocul comunitar nu constituie o soluţie pentru depăşirea impasului din forul legislativ de la Londra.

Theresa May va veni marţi din nou în faţa Camerei Comunelor pentru a face o declaraţie despre evoluţia discuţiilor cu Bruxellesul, urmată a doua zi de o dezbatere.

La această dezbatere nu este prevăzut un nou vot pentru aprobarea acordului privind Brexitul. În schimb, deputaţii vor putea propune din nou amendamente la acordul de retragere, astfel că este posibil ca adversarii Brexitului să încerce încă o dată prin astfel de amendamente să transfere controlul asupra Brexitului de la guvern către parlament, după două tentative eşuate în acest demers care, dacă ar reuşi, s-ar crea premisele întârzierii sau anulării Brexitului, eventual prin convocarea unui nou referendum.

Deputaţii pro-europeni doresc, de asemenea, să o împiedice pe Theresa May să decidă ieşirea din UE fără un acord pe 29 martie 2019. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...