Brexit: O insultă a lui Boris Johnson la adresa francezilor a fost tăiată la montajul unui documentar BBC

Brexit: O insultă a lui Boris Johnson la adresa francezilor a fost tăiată la montajul unui documentar BBC

O insultă proferată de Boris Johnson la adresa francezilor, pe când era ministru de externe al Regatului Unit, a fost scoasă la cererea Foreign Office dintr-un documentar realizat de BBC în 2018, a relatat vineri cotidianul Daily Mail, potrivit AFP.

Potrivit tabloidului britanic, fostul şef al diplomaţiei britanice, în prezent favorit la postul de prim-ministru, a declarat că francezii se comportă ca nişte ''prostănaci'' în privinţa Brexitului, comentariu care urma să apară într-un documentar al BBC.

Ministerul de Externe britanic a cerut însă ca fragmentul respectiv să fie tăiat la montaj, de teama unor repercusiuni asupra relaţiilor cu Parisul, explică publicaţia citată.

Documentarul în trei părţi, intitulat 'Inside the Foreign Office', a fost difuzat în noiembrie 2018 de canalul de televiziune BBC Two.

''Programul a fost conceput pentru a reflecta viaţa în interiorul Ministerului de Externe. Echipa de producţie a luat decizii privind conţinutul şi este convinsă că programul îşi atinge obiectivele şi are conţinutul dorit'', a declarat o purtătoare de cuvânt a BBC.

Ministerul de Externe de la Londra a refuzat să facă vreun comentariu.

Boris Johnson, care în iulie 2018 a demisionat din guvern în semn de dezacord cu strategia premierului Theresa May în dosarul Brexit, îşi dispută cu actualul ministru de externe Jeremy Hunt postul de preşedinte al Partidului Conservator şi, implicit, funcţia de prim-ministru. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Dur articol! Așa este, domnule președinte?