Brexit: Parlamentul finlandez se va reuni în sesiune extraordinară

Brexit: Parlamentul finlandez se va reuni în sesiune extraordinară

Parlamentul finlandez, aflat în vacanța de vară, se va reuni într-o sesiune extraordinară pentru a discuta despre rezultatul referendumului organizat joi în Marea Britanie, favorabil ieșirii acesteia din Uniunea Europeană, relatează vineri DPA.

* LIVE UPDATE Referendum în Marea Britanie: Tabăra Brexit a câștigat cu 51,9% din voturi — GALERIE FOTO

''Toate țările trebuie să învețe din asta'', a declarat premierul finlandez Juha Sipila pentru postul public de radio YLE, făcând referire la rezultatul consultării populare din Marea Britanie.

''Noi (în Uniunea Europeană) trebuie să reușim să punem mai bine în practică ceea ce s-a decis de comun acord. Avem o mulțime de exemple de decizii bune, dar a căror implementare a fost lăsată la jumătate'', a adăugat oficialul finlandez.

Data sesiunii extraordinare a forului legislativ de la Helsinki — intrat chiar joi în vacanță, până la 8 septembrie — nu a fost deocamdată decisă.

Numărătoarea finală a voturilor de la referendumul de joi din Marea Britanie confirmă că majoritatea britanicilor au optat pentru Brexit, respectiv ieșirea țării lor din Uniunea Europeană.

Conform rezultatelor definitive, 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului. Rata de participare la vot a fost de 72,2%. Numărul votanților care s-au pronunțat pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se ridică la 17.410.742 milioane.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică