Brexit: Petiția care reclamă un nou referendum a depășit un milion de semnături

Brexit: Petiția care reclamă un nou referendum a depășit un milion de semnături

O petiție online adresată Parlamentului britanic și prin care se solicită organizarea unui al doilea referendum, după cel care a decis ieșirea țării din Uniunea Europeană, a depășit sâmbătă un milion de semnături, informează AFP.

Petiția reclamă un nou vot asupra apartenenței Marii Britanii la UE, după ce, joi, alegătorii s-au pronunțat în procent de 51,9 pentru ieșirea din Uniune, în cadrul unui referendum cu o prezență de 72,2%.

Parlamentul britanic are obligația de a lua în dezbatere orice petiție care strânge cel puțin 100.000 de semnături. Dezbaterea nu angajează însă un vot sau o decizie și nu poate în niciun caz să pună sub semnul întrebării rezultatul referendumului.

Petiția reflectă divizările profunde apărute la referendum, între tineri și vârstnici, între Scoția, Irlanda de Nord și Londra, pe de o parte, și periferiile marilor orașe și regiunile rurale, pe de altă parte.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /