Brexit: Polonezi și români VIZAȚI de incidente RASISTE!

Brexit: Polonezi și români VIZAȚI de incidente RASISTE!

Numeroase incidente cu caracter rasist s-au inregistrat in Marea Britanie dupa referendumul care a decis iesirea tarii din UE, fiind vizati polonezi, romani, italieni si musulmani, somati sa paraseasca teritoriul britanic, informeaza publicatia EUObserver, preluata de Mediafax.

Autoritatile britanice s-au sesizat dupa ce pe site-uri de socializare au aparut mesaje rasiste indreptate impotriva italienilor, musulmanilor, romanilor si polonezilor din Marea Britanie.

In cartierul londonez Hammersmith, geamurile unui centru cultural polonez - Posk - au fost inscriptionate cu sloganuri xebofobe, duminica.

"Suntem foarte perturbati si suparati de mesaje neplacute facute cu graffiti pe cladirea noastra. Politia investigheaza un delict cu caracter rasist", a reactionat Joanna Mludzinska, presedintele Centrului cultural Posk.

"Voi face o interpelare parlamentara pe tema incidentelor rasiste care s-au multiplicat in Marea Britanie" dupa referendum, a declarat deputatul laburist Jess Phillips.

Premierul David Cameron a declarat ca a discutat cu premierul polonez pentru a-si exprima ingrijorarea legata de aceste atacuri, potrivit Reuters.

"Am vorbit cu premierul polonez in aceasta dupa-amiaza pentru a afirma cat de preocupat sunt de aceste atacuri care au avut loc si pentru a o asigura ca facem totul pentru a proteja cetatenii polonezi in tara lor", a spus acesta, in fata parlamentului britanic.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Un colier uman?

3 Două femei, una frumoasă, una...

4 O polițistă s-a împușcat în cap, în wc-ul unei gări din Mehedinți

5 Oligarhii ruși au pierdut 7 miliarde de dolari într-o singură zi!