Brexit: PPE deplânge rezultatul votului din Marea Britanie, care "provoacă un rău imens"

Brexit: PPE deplânge rezultatul votului din Marea Britanie, care "provoacă un rău imens"

Președintele grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, Manfred Weber, a declarat vineri că 'deplânge, dar respectă' rezultatul referendumului privind apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană și a insistat că decizia 'provoacă un rău imens ambelor părți', transmite EFE.

* LIVE UPDATE FOTO Referendum în Marea Britanie: 51,4% pentru Brexit, 48,6% pentru rămânerea în UE (rezultate parțiale)

'Respectăm și deplângem decizia alegătorilor britanici. Provoacă un rău imens ambelor părți', a scris politicianul german pe contul său de Twitter.

Weber a subliniat totodată că negocierile privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană trebuie să se încheie în maximum doi ani și că 'nu poate exista un tratament special' sau în favoarea Regatului Unit în acest proces complicat și fără precedent. 'Ieșire înseamnă ieșire', a insistat Weber.

Liderul PPE din Parlamentul European a apreciat că plebiscitul a fost un referendum britanic, nu european, dar a recunoscut că 'dorim o Europă mai bună și mai îndrăzneață'.

'Trebuie să-i convingem pe cetățeni și să aducem Europa din nou la ei', a spus Weber, după aflarea rezultatului de la referendumul britanic, care a înclinat balanța în favoarea Brexit-ului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu