Brexit: Primarul Londrei îi cere guvernului britanic să extindă perioada de tranziţie

Brexit: Primarul Londrei îi cere guvernului britanic să extindă perioada de tranziţie

Primarul Londrei, Sadiq Khan, i-a cerut luni guvernului condus de către premierul Boris Johnson să extindă perioada de tranziţie pentru a putea negocia acorduri post-Brexit cu Uniunea Europeană, relatează dpa.

Sadiq Khan i-a solicitat ministrului pentru Brexit, Michael Gove, să ''lase deoparte ideologia politică'' şi să prelungească negocierile cu Bruxellesul, prevăzute a fi reluate marţi.

''În contextul în care încercăm să găsim o cale de a depăşi această pandemie, ultimul lucru de care ţara noastră are nevoie este mai mult haos şi mai multă incertitudine'', a scris pe Twitter politicianul laburist.

Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană la 31 ianuarie acest an, după ce o majoritate fragilă din electorat a votat pentru Brexit într-un referendum organizat în iunie 2016.

Negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, a declarat pentru Sunday Times că Regatul Unit nu a reuşit să-şi respecte angajamentele privind negocierile asupra viitoarelor relaţii comerciale.

Potrivit lui Barnier, Londra a făcut ''un pas înapoi - doi paşi înapoi, trei paşi înapoi - faţă de angajamentele iniţiale''.

''Regatul Unit trebuie să fie în concordanţă deplină cu ceea ce (Johnson) a semnat cu noi'', a adăugat demnitarul european, referindu-se la declaraţia comună privind principiile relaţiilor viitoare dintre Londra şi UE. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia