Brexit: Regatul Unit se află în dificultate, avertizează fostul premier britanic Tony Blair

Brexit: Regatul Unit se află în dificultate, avertizează fostul premier britanic Tony Blair

Fostul premier britanic Tony Blair a apreciat luni că Regatul Unit se află în încurcătură, avertizând că nici Partidul său Laburist, nici Partidul Conservator al premierului Boris Johnson nu merită să câştige alegerile parlamentare din 12 decembrie, relatează Reuters.

''Suntem într-o încurcătură. Dinamica economiei mondiale ne-a menţinut sus până acum, dar dacă ea se clatină atunci vom fi în mare dificultate'', a spus Blair în cadrul unei dezbateri organizate de agenţia de presă britanică.

Tony Blair, premier laburist în perioada 1997-2007, a cerut constant ca Londra să renunţe la Brexit şi a susţinut organizarea unui al doilea referendum privind oportunitatea ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Regatul Unit va organiza alegeri parlamentare la 12 decembrie, cu trei ani înaintea scrutinului la termen, întrucât parlamentul de la Londra a intrat într-un impas privind Brexitul, nereuşind să cadă de acord asupra modalităţii de ieşire a ţării din blocul comunitar european.

Unii deputaţi britanici au susţinut chiar anularea deciziei de a părăsi UE.

Blair a adăugat că actualul liderul al opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, promite o revoluţie, dar a adăugat că ''problema cu revoluţiile nu este niciodată cum încep, ci cum se termină ele''.

''Adevărul este că publicul nu este convins că vreunul dintre principalele partide merită să câştige aceste alegeri în mod incontestabil'', a încheiat fostul premier britanic Tony Blair. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA