Brexit: Regatul Unit se află în dificultate, avertizează fostul premier britanic Tony Blair

Brexit: Regatul Unit se află în dificultate, avertizează fostul premier britanic Tony Blair

Fostul premier britanic Tony Blair a apreciat luni că Regatul Unit se află în încurcătură, avertizând că nici Partidul său Laburist, nici Partidul Conservator al premierului Boris Johnson nu merită să câştige alegerile parlamentare din 12 decembrie, relatează Reuters.

''Suntem într-o încurcătură. Dinamica economiei mondiale ne-a menţinut sus până acum, dar dacă ea se clatină atunci vom fi în mare dificultate'', a spus Blair în cadrul unei dezbateri organizate de agenţia de presă britanică.

Tony Blair, premier laburist în perioada 1997-2007, a cerut constant ca Londra să renunţe la Brexit şi a susţinut organizarea unui al doilea referendum privind oportunitatea ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Regatul Unit va organiza alegeri parlamentare la 12 decembrie, cu trei ani înaintea scrutinului la termen, întrucât parlamentul de la Londra a intrat într-un impas privind Brexitul, nereuşind să cadă de acord asupra modalităţii de ieşire a ţării din blocul comunitar european.

Unii deputaţi britanici au susţinut chiar anularea deciziei de a părăsi UE.

Blair a adăugat că actualul liderul al opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, promite o revoluţie, dar a adăugat că ''problema cu revoluţiile nu este niciodată cum încep, ci cum se termină ele''.

''Adevărul este că publicul nu este convins că vreunul dintre principalele partide merită să câştige aceste alegeri în mod incontestabil'', a încheiat fostul premier britanic Tony Blair. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

4 Cine este senatorul PSD, Ion Ganea, care a dat peste cap planurile lui Marcel Ciolacu de a amâna alegerile: Fo…

5 ULTIMA ORĂ Dispar sistemele IT ale ministerelor și agențiilor guvernamentale, administrația centrală se va mut…