Brexit: Scoţia şi Ţara Galilor cer prelungirea perioadei de tranziţie de după divorţul de UE

Brexit: Scoţia şi Ţara Galilor cer prelungirea perioadei de tranziţie de după divorţul de UE

Liderii Scoţiei şi Ţării Galilor i-au cerut vineri prim-ministrului britanic Boris Johnson să extindă perioada de tranziţie de după divorţul de Uniunea Europeană, afirmând că criza coronavirusului a făcut ca menţinerea termenului limită de la sfârşitul anului să fie "extraordinar de nesăbuită", relatează Reuters.

"Deşi sperăm că a doua jumătate a acestui an va aduce începuturile unei relansări, noi credem că ieşirea din perioada de tranziţie la sfârşitul anului ar fi extraordinar de nesăbuită", au transmis prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon şi cel galez Mark Drakeford într-o scrisoare comună.

"Ar aduce un şoc social şi economic foarte semnificativ în plus la criza COVID-19, lovind afacerile ale căror rezerve, în multe cazuri, au fost deja epuizate, ducând la şi mai multe închideri ale unor firme şi concedieri", au adăugat ei în mesaj.

Cu toate acestea, ministrul Michael Gove a anunţat vineri că Marea Britanie nu va extinde perioada de tranziţie dincolo de termenul limită de la sfârşitul anului, afirmând că acest moment a trecut.

"Am confirmat oficial că Regatul Unit nu va extinde perioada de tranziţie şi că momentul pentru o amânare a trecut. Pe 1 ianuarie vom recăpăta controlul şi ne vom recâştiga independenţa politică şi economică", a postat Gove pe Twitter.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

3 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …