Brexit: UE va exclude serviciile financiare din acordul cu Regatul Unit (presă)

Brexit: UE va exclude serviciile financiare din acordul cu Regatul Unit (presă)

Uniunea Europeană intenționează să excludă sectorul serviciilor financiare din acordul financiar cu Regatul Unit, după Brexit, scrie marți publicația online EUobserver, preluată de Xinhua.

Potrivit aceste surse, noile linii directoare ale UE privind negocierile de retragere a Regatului Unit prevăd că orice acord de liber schimb care ar permite Londrei — cel mai mare centru financiar din Europa — accesul în continuare la piețele europene este condiționat de acceptarea standardelor de reglementare și supraveghere ale Uniunii.

Poziția anterioară a UE era mai moderată, prevăzând doar că viitorul acord comercial nu trebuie să "pericliteze stabilitatea financiară a Uniunii" și trebuie să ofere protecție împotriva avantajelor concurențiale inechitabile.

Noua poziție ar urma să fie discutată la nivel politic joi, între miniștrii pentru afacerile europene ale UE27. Proiectul a fost convenit luni de consilierii șefilor de stat și de guvern europeni, în vederea summitului de sâmbătă consacrat retragerii Regatului Unit din UE.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...