Brexit-ul nu este 'un divorț amiabil', previne Juncker

Brexit-ul nu este 'un divorț amiabil', previne Juncker

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu se va petrece precum un 'divorț amiabil', a avertizat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, solicitând Londrei să depună 'imediat' cererea de părăsire a blocului comunitar, transmite sâmbătă AFP.

'Nu este un divorț amiabil, dar, la urma urmelor, nici nu a fost o mare relație de dragoste', a declarat Juncker vineri seară, într-un interviu la televiziunea germană ARD.

'Nu înțeleg de ce guvernul britanic are nevoie să aștepte până în luna decembrie pentru a decide dacă trimite sau nu scrisoarea de divorț la Bruxelles. Aș vrea să o am imediat', a insistat luxemburghezul.

Premierul britanic David Cameron a anunțat vineri, după victoria taberei pro-Brexit la referendum, că va părăsi șefia conservatorilor și a guvernului în octombrie , lăsându-i succesorului său sarcina de a negocia ieșirea țării din UE.

La rândul său, fostul primar al Londrei, Boris Johnson, unul din favoriții la preluarea mandatului, a afirmat vineri că ieșirea din UE trebuie să se producă 'fără precipitare' , lăsând să se înțeleagă că autoritățile de la Londra vor amâna cât mai mult aceste demersuri.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale