Brexit-ul nu este 'un divorț amiabil', previne Juncker

Brexit-ul nu este 'un divorț amiabil', previne Juncker

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu se va petrece precum un 'divorț amiabil', a avertizat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, solicitând Londrei să depună 'imediat' cererea de părăsire a blocului comunitar, transmite sâmbătă AFP.

'Nu este un divorț amiabil, dar, la urma urmelor, nici nu a fost o mare relație de dragoste', a declarat Juncker vineri seară, într-un interviu la televiziunea germană ARD.

'Nu înțeleg de ce guvernul britanic are nevoie să aștepte până în luna decembrie pentru a decide dacă trimite sau nu scrisoarea de divorț la Bruxelles. Aș vrea să o am imediat', a insistat luxemburghezul.

Premierul britanic David Cameron a anunțat vineri, după victoria taberei pro-Brexit la referendum, că va părăsi șefia conservatorilor și a guvernului în octombrie, lăsându-i succesorului său sarcina de a negocia ieșirea țării din UE.

La rândul său, fostul primar al Londrei, Boris Johnson, unul din favoriții la preluarea mandatului, a afirmat vineri că ieșirea din UE trebuie să se producă 'fără precipitare', lăsând să se înțeleagă că autoritățile de la Londra vor amâna cât mai mult aceste demersuri.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce face fosta soţie a lui Mihai Neşu, la șapte ani de la divorț

2 Uff, găina bătrână se screme să pară „bună”...

3 Conspirația tăcerii / Cine este femeia care a accidentat mortal două fete în București și a fost lăsată în liber…

4 Într-un gest fără precedent, toți europarlamentarii români cer șefei Comisiei mai multe posturi pentru români …

5 ULTIMA ORĂ Grave nereguli în calculul pensiilor militare: unele pensii din MAI sunt prea mari, cele din MApN s…