Brexit-ul nu este 'un divorț amiabil', previne Juncker

Brexit-ul nu este 'un divorț amiabil', previne Juncker

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu se va petrece precum un 'divorț amiabil', a avertizat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, solicitând Londrei să depună 'imediat' cererea de părăsire a blocului comunitar, transmite sâmbătă AFP.

'Nu este un divorț amiabil, dar, la urma urmelor, nici nu a fost o mare relație de dragoste', a declarat Juncker vineri seară, într-un interviu la televiziunea germană ARD.

'Nu înțeleg de ce guvernul britanic are nevoie să aștepte până în luna decembrie pentru a decide dacă trimite sau nu scrisoarea de divorț la Bruxelles. Aș vrea să o am imediat', a insistat luxemburghezul.

Premierul britanic David Cameron a anunțat vineri, după victoria taberei pro-Brexit la referendum, că va părăsi șefia conservatorilor și a guvernului în octombrie , lăsându-i succesorului său sarcina de a negocia ieșirea țării din UE.

La rândul său, fostul primar al Londrei, Boris Johnson, unul din favoriții la preluarea mandatului, a afirmat vineri că ieșirea din UE trebuie să se producă 'fără precipitare' , lăsând să se înțeleagă că autoritățile de la Londra vor amâna cât mai mult aceste demersuri.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul finanțelor OMV, vizită intempestivă la București

2 ULTIMA ORĂ DIICOT a extins urmărirea penală în cazul fraților Tate / Care sunt noile acuzații

3 Această imagine este reală...

4 VIDEO Ciudatul caz al femeii care și-a văzut soțul mort în 2014 într-o reclamă recentă

5 Americanii trimit în Ucraina varianta „rachetă” a tancului Abrams