Brexitul în incertitudine, în timp ce Boris Johnson aşteaptă două voturi cruciale în Camera Comunelor

Brexitul în incertitudine, în timp ce Boris Johnson aşteaptă două voturi cruciale în Camera Comunelor

Parlamentarii britanici intenţionează să încerce marţi să-l forţeze pe premierul Boris Johnson să-şi extindă calendarul strâns al adoptării legislaţiei privind Brexitul pe care şeful executivului o doreşte finalizată pentru a-şi pune în practică planul ca Brexitul să se realizeze pe 31 octombrie, relatează agenţia DPA.

Camera Comunelor va avea marţi seară două voturi privind Brexitul. Guvernul lui Boris Johnson a cerut un vot asupra legii privind acordul de retragere din UE (Withdrawal Agreement Bill) convenit cu UE săptămâna trecută. Acest acord trebuia să fie votat sâmbăta trecută, vot care însă a fost amânat prin adoptarea unei moţiuni care cere ca mai întâi să fie adoptată legislaţia privind Brexitul.

Votul asupra legii privind acordul de retragere va fi urmat de un vot asupra calendarului adoptării legislaţiei aferente.

Parlamentarii opoziţiei susţin că în mod normal parlamentul ar avea nevoie de aproximativ zece zile pentru a examina o lege de o asemenea anvergură - legea privind acordul de retragere are 115 de pagini - şi afirmă că Johnson le cere să sprijine un ''Brexit în orb''.

În schimb, Boris Johnson cere ca procesul să fie grăbit pentru ca Brexitul să fie pus în practică pe 31 octombrie. ''Publicul nu doreşte nicio altă amânare, nici liderii europeni nu doresc şi nici eu'', a spus Johnson, care, după ce sâmbătă Camera Comunelor a amânat votul asupra acordului privind Brexitul, s-a văzut nevoit să ceară Uniunii Europene o nouă amânare a Brexitului, deşi anterior promisese că nu o va face.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa