Bruno Fernandes, fotbalistul de la EURO 2020 ce a disputat cele mai multe minute după debutul pandemiei

Bruno Fernandes, fotbalistul de la EURO 2020 ce a disputat cele mai multe minute după debutul pandemiei

Bruno Fernandes, mijlocaşul lui Manchester United şi al naţionalei Portugaliei, este jucătorul convocat la EURO 2020 care a disputat cele mai multe minute după debutul pandemiei de Covid-19, arată un studiu realizat de Observatorul pentru fotbal (CIES).

CIES ia în calcul minutele disputate de fotbalişti în meciurile oficiale ale formaţiilor de club sau ale echipelor naţionale (A sau U21) după 16 mai 2020.

Cu 6.472 de minute şi 81 de meciuri, Bruno Fernandes, conducătorul de joc al lui Manchester United şi al selecţionatei Portugaliei, este în fruntea clasamentului. El este urmat de un alt jucător de la Manchester United, fundaşul englez Harry Maguire (6.449 minute şi 72 de meciuri) şi de Gianluigi Donnarumma, portarul lui AC Milan şi al echipei Italiei (6.420 de minute şi 71 de meciuri).

În afara lui Donnarumma, în top 10 mai sunt patru portari, danezul Kasper Schmeichel (Leicester City), francezul Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), germanul Manuel Neuer (Bayern Munchen) şi belgianul Thibaut Courtois (Real Madrid), şi trei jucători de câmp, portughezul Ruben Dias (Manchester City), francezul Jules Kounde (Sevilla FC) şi scoţianul Andrew Robertson (Liverpool).

Cu doar 1.663 de minute în meciuri oficiale, Corentin Tolisso este jucătorul echipei Franţei care ajunge cel mai proaspăt la EURO 2020. Mijlocaşul lui Bayern îi devansează pe Thomas Lemar (Atletico Madrid) şi Olivier Giroud (Chelsea). De la reluarea meciurilor după debutul pandemiei, acesta din urmă a disputat de două ori mai puţine minute decât marele său rival de la Real Madrid, Karim Benzema: 2.491 de minute faţă de 5.039.

Dintre fotbaliştii convocaţi la EURO 2020, cel mai puţin a jucat tânărul galez Rubin Colwill, de la Cardiff City (209 minute). AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”