BTA: O hartă culinară interactivă acoperă teritoriul în care se vorbeşte limba bulgară

BTA: O hartă culinară interactivă acoperă teritoriul în care se vorbeşte limba bulgară

O hartă culinară interactivă prezintă tradiţiile culinare ale teritoriului în care se vorbeşte limba bulgară. A fost realizată de Departamentul de Dialectologie Bulgară şi de Geografie Lingvistică din cadrul Academiei Bulgare de Ştiinţe şi acoperă locaţiile unde dialectele bulgare sunt vorbite, atât în Bulgaria cât şi în străinătate.

Harta culinară interactivă a teritoriului în care se vorbeşte limba bulgară prezintă informaţii lingvistice şi etnografice despre reţete tradiţionale, înregistrări audio şi video cu instrucţiuni de preparare, precum şi o galerie foto în care este ilustrată cultura culinară bulgară ca parte a identităţii naţionale.


Captură foto: ibl.bas.bg

Harta este disponibilă în bulgară şi engleză.

Echipa condusă de Prof. Ana Kocheva adună materiale autentice în timpul expediţiilor sale pe teren.

Recent au mers într-o astfel de expediţie la Bosilegrad, Serbia, cunoscută popular în Bulgaria drept Ţinutul de Vest. Vizita a răspuns invitaţiei formulată de Aleksandar Dimitrov, şeful local al Asociaţiei GLAS (Group of Liberal, Ambitious and Solidary).

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...