Buckingham Palace a făcut publică lista cadourilor primite de Elisabeta a II-a la împlinirea a 90 de ani

Buckingham Palace a făcut publică lista cadourilor primite de Elisabeta a II-a la împlinirea a 90 de ani

Ce cadouri sunt potrivite pentru ziua de naștere a reginei Marii Britanii? Ei bine, dacă darurile primite de Elisabeta a II-a la împlinirea a 90 de ani pot fi un indiciu în acest sens, atunci un cal, un ursuleț din mohair sau jachetele pentru câini par a fi cadouri adecvate, relatează DPA.

Buckingham Palace a făcut publică joi o listă cu cadourile primite din întreaga lume de regina Marii Britanii cu prilejul împlinirii a 90 de ani.

Printre cadourile neobișnuite primite de regină se află un cal numit "Sir John" trimis de Poliția regală canadiană, în timp ce locuitorii din Insulele Virgine britanice i-au trimis un săculeț violet cu sare.

Președintele competiției de ambarcațiunii Henley Royal Regatta i-a făcut maiestății sale cadou un ursuleț din mohair pe nume Bertie, dotat și cu o pălărie.

Dragostea reginei pentru câinii săi nu a fost uitată, ea primind patru jachete de culoare maro pentru patrupede, decorate cu blazonul comitatului regal Windsor și Maidenhead.

Regina a primit din partea guvernului indonezian o pictură cu ea și cu prințul consort, ducele de Edinburgh, care își zâmbesc unul altuia, pe o câmpie din Bali pe care se cultivă orez. La rândul său, ambasadorul chinez i-a făcut cadou reginei un evantai de mătase pe care era pictat portretul ei.

Nici ambasadorul tunisian nu a rămas mai prejos din acest punct de vedere, el făcându-i cadou reginei un portret în mozaic din perioada când era tânără, cu mesajul: "Cea mai veche și mai iubită suverană din lume".

Regina Elisabeta a II-a a adunat o mulțime de cadouri de-a lungul anului. Într-o singură săptămână din aprilie, Palatul Buckingham a primit nu mai puțin de 17.420 de obiecte prin poștă pe numele suveranei, care reprezentau și felicitări, și cadouri.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”