București: Incendiu la un restaurant din sectorul 4; cauza probabilă - un scurtcircuit la tabloul electric

București: Incendiu la un restaurant din sectorul 4; cauza probabilă - un scurtcircuit la tabloul electric

Un incendiu a izbucnit, duminică, la un restaurant din sectorul 4, iar pompierii intervin pentru stingerea acestuia, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile.

"Incendiul este pe strada Peroni, sector 4. Este un restaurant cu parter, etaj și mansardă. E doar o ardere mocnită la nivelul mansardei, aproximativ 200 de metri pătrați și arde la nivelul învelitorii de la acoperiș. Nu sunt persoane rănite până acum. (...) Incendiul a fost semnalat de aproximativ două ore. În restaurant se aflau la momentul respectiv mai multe persoane, au ieșit până la sosirea pompierilor, au anunțat inițial că este vorba doar despre un incendiu la tabloul electric, dar se pare că este mai mult decât atât, pentru că incendiul s-a propagat. Nu a fost flacără, doar ardere mocnită, cu degajare destul de intensă de fum", a declarat pentru AGERPRES Daniel Vasile.

El a precizat că pompierii îndepărtează învelitoarea de la nivelul mansardei ca să poată stinge incendiul.

"Au fost trimise prima dată trei autospeciale de stingere — una de prim-ajutor, una de descarcerare și o autoscară, dar fiindcă nu sunt resurse de apă în zonă preventiv au mai trimis încă două autospeciale care să fie în rezervă", a menționat Daniel Vasile.

Potrivit acestuia, restaurantul este lipit de o altă clădire cu 4 etaje, dar nu există un pericol de extindere a incendiului.

"Problema cea mare nu este dată de momentul stingerii incendiului, că practic nu sunt probleme în ceea ce privește incendiul, mai degrabă este problemă din cauza fumului care s-a degajat și către etajul 1 și parter și trebuie deschise toate ferestrele, trebuie aerisit și apoi urmează și etapa de cercetare", a explicat el.

Acesta a arătat că, cel mai probabil, un scurtcircuit la un tablou electric ar fi fost cauza incendiului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Singurul lucru pe care îl pot recomanda familiei Sterp este o invitație spre lectura cărții Niște țărani, scrisă de regretatul Dinu Săraru”

2 Se anunță furtuni severe în România. Județele care intră sub cod portocaliu

3 „Sunt pe moarte, am cancer. Vreau să-mi curăț conștiința și să spun tot adevărul despre Emanuela Orlandi"

4 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

5 Horoscop marți, 28 mai. Săgetătorii vor trăi o dezamăgire, în timp ce Scorpionii vor avea parte de o situație neașteptată