Bugetul SUA: Mai multe vize pentru afgani, zero fonduri pentru zidul de la granița cu Mexicul

Bugetul SUA: Mai multe vize pentru afgani, zero fonduri pentru zidul de la granița cu Mexicul

După săptămâni de negocieri între majoritatea republicană și opoziția democrată, Congresul Statelor Unite a făcut progrese în vederea unui acord asupra bugetului, care să evite blocarea administrației, transmite AFP.

În documentul care ar urma să fie adoptat săptămâna aceasta de Camera Reprezentanților, apoi de Senat nu se prevede finanțarea zidului de la frontiera SUA cu Mexicul, dorit de președintele Donald Trump. Bugetul apărării a fost însă mărit cu 25 de miliarde de dolari sau 4,5% față de anul fiscal precedent, conform cerințelor președintelui.

Printre capitolele care au primit finanțare, Reuters remarcă acordarea a 2500 de vize speciale suplimentare pentru afganii care au ajutat forțele americane și care doresc să emigreze în SUA.

Congresul a convenit asupra alocării unui total de 1163 de miliarde de dolari, adică aproape o treime din cheltuielile prevăzute în bugetul federal. Restul de două treimi sunt deja alocate și nu mai necesită aprobare. Anul bugetar se încheie la 30 septembrie, iar săptămâna trecută legislativul a prelungit cu câteva zile finanțarea administrației, pentru a evita un blocaj.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale