Buică: Primele 444 de secţii de votare din străinătate se vor înfiinţa vineri, printr-o hotărâre a AEP

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu-Buică, a anunţat că primele 444 de secţii de votare din străinătate pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie se vor înfiinţa prin hotărâre a AEP, care va fi adoptată vineri.

"Am primit primele 444 de secţii de votare ce se vor înfiinţa prin hotărâre a AEP, lucrare care se află deja în desfăşurare la departamentele de specialitate din cadrul Autorităţii, astfel încât mâine să ne asigurăm că vom avea hotărârea AEP pentru primele 444 de secţii de votare dintr-un set de aproximativ 838 de secţii. Hotărârea AEP va fi comunicată MAE, publicată pe site-ul AEP, dar şi tuturor competitorilor electorali, cei care vor avea posibilitatea să desemneze reprezentanţi în secţiile de votare din străinătate, deoarece în Biroul 48 străinătate nu sunt reprezentaţi toţi cei 14 competitori", a spus Buică, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că MAE a înştiinţat AEP că pe 28 octombrie va începe o misiune de observare a alegerilor prezidenţiale de către OSCE.

Preşedintele AEP a arătat că modelul buletinului de vot pentru votul prin corespondenţă a început să fie distribuit de Poşta Română.

Directorul general al AEP, Alexandru Oproaica, a precizat că până în prezent au fost trimise în străinătate peste 10.000 de plicuri, iar joi sunt în curs de expediere aproximativ 4.500. "Ne apropiem de jumătatea numărului de plicuri expediate. Au fost trimise în 66 de ţări până în acest moment, cele mai îndepărtate ţări. Am acoperit America, Canada, Marea Britanie", a spus el.

Oproaica a precizat că s-au creat trei birouri electorale pentru votul prin corespondenţă.

"Au fost 35.917 persoane care s-au înscris pentru votul prin corespondenţă, între care peste 8.000 au ales să trimită plicul cu buletinul de vot la ambasade sau consulate şi diferenţa peste 27.000 au ales să trimită în România. Ţinând cont de numărul de peste 27.000 s-au creat trei birouri electorale pentru votul prin corespondenţă", a explicat directorul general al AEP.

El a menţionat că AEP a propus MAE încă 78 de secţii de votare pentru străinătate. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Crucea Roșie a importat un milion de măști ca să le doneze. Statul le-a blocat în vamă / „I-au pus cu capul pe c…

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară