Bulgaria a expulzat 29 de suspecți de terorism în 2015 (raport)

Bulgaria a expulzat 29 de suspecți de terorism în 2015 (raport)

Agenția de stat bulgară pentru securitate națională (SANS) a expulzat 29 de persoane implicate în activități ale unor organizații teroriste anul trecut, indică raportul său anual publicat vineri, relatează agenția Xinhua.

Potrivit raportului, amenințarea teroristă în Bulgaria a fost ridicată în 2015, cu toate că în acel an SANS nu a primit nicio informație concretă despre vreun act terorist planificat împotriva unor obiective din țară sau împotriva unor interese bulgare în străinătate.

Cu toate acestea, există posibilitatea unor acte teroriste planificate sau a folosirii teritoriului bulgar ca bază logistică pentru pregătirea de atacuri teroriste împotriva unor interese străine, se afirmă în raport.

Operațiunile Direcției de informații financiare a SANS au avut un rol cheie în combaterea spălării de bani și a finanțării terorismului, se precizează în raport.

În 2015, SANS a informat autoritățile despre circa 720 de tranzacții suspecte totalizând 1,33 miliarde de euro, o creștere de 63 % față de 2014, conform raportului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...