Bulgaria: Avans de 8 puncte procentuale al conservatorilor faţă de socialişti, cu două zile înaintea alegerilor

Bulgaria: Avans de 8 puncte procentuale al conservatorilor faţă de socialişti, cu două zile înaintea alegerilor

Coaliţia formată din GERB - partid aflat la guvernare - şi Uniunea Forţelor Democrate (UDF) are un avans de 8 puncte procentuale faţă de Partidul Socialist bulgar (BSP) în intenţiile de vot înainte cu două zile de alegerile parlamentare din Bulgaria, indică un sondaj de opinie realizat de Alpha Research şi publicat joi, transmite novinite.com.

Astfel, coaliţia GERB-UDF ar obţine 28,1% din voturi, în timp ce BSP ar lua 19,8% din sufragii.

Sondajul a fost realizat în perioada 27-30 martie pe un eşantion de 1.007 cetăţeni bulgari adulţi.

Pe poziţia a treia ar urma să se plaseze Ima Takuv Narod (''Există un Astfel de Popor''), partid fondat de fostul moderator TV Slavi Trifonov, cu 12,7% din voturi, urmat de Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi, formaţiune a minorităţii turce, cu 12,5%. Rezultatele finale pentru aceste două partide în special vor depinde în mare măsură de prezenţa la vot.

Partidul reformist Bulgaria Democrată, creat de fostul ministru al justiţiei Hristo Ivanov, este cotat la 6,3% din intenţiile de vot, iar coaliţia de centru-stânga ''Ridicaţi-vă! Jos Mafia!'' ar urma să obţină 6% din voturi.

Pentru partidele VMRO, Volya-NFSB şi Ataka, campania electorală a devenit un fel de bătălie ''internă'' pentru a atrage electoratul populist şi radical. Cu un sprijin electoral de 4%, VMRO este cel mai aproape de pragul electoral pentru accederea în parlament, deşi coaliţia Volya-NFSB a înregistrat şi-a triplat numărul de susţinători faţă de începutul campaniei, ajungând la 3,1% din intenţiile de vot. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”