Bulgaria: Borisov îl propune pe Daniel Mitov, fost ministru de externe, pentru a forma noul guvern

Bulgaria: Borisov îl propune pe Daniel Mitov, fost ministru de externe, pentru a forma noul guvern

Premierul Boiko Borisov, cel mai longeviv şef de executiv din Bulgaria de până acum, a anunţat miercuri că partidul său GERB de centru-dreapta îl propune pe fostul ministru de externe Daniel Mitov pentru conducerea guvernului pe care va încerca să-l formeze în urma alegerilor legislative din 4 aprilie, transmit Reuters şi BTA.

'Îl aleg pe Daniel Mitov, pentru că vreau să subliniez foarte clar poziţia noastră proeuropeană şi pro-NATO', le-a spus Borisov deputaţilor GERB, într-o transmisie în direct pe pagina sa de Facebook.

Boiko Borisov, care a dominat scena politică din ţara sa începând din 2009, a mai spus că renunţă la mandatul de parlamentar obţinut la scrutin pe lista GERB, pentru a se concentra pe acest partid.

GERB, principalul partid al coaliţiei de guvernământ din Bulgaria, a câştigat alegerile parlamentare, dar şi-a pierdut majoritatea, potrivit rezultatelor finale ale alegerilor anunţate vinerea trecută.

GERB (Cetăţenii pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei), care pentru prima dată de la înfiinţarea sa în 2006 nu a participat pe cont propriu la alegerile parlamentare, a obţinut 25,8% din voturi împreună cu partenerul său Uniunea Forţelor Democratice . Cele două formaţiuni vor avea 75 de mandate în Adunarea Naţională, parlamentul unicameral cu 240 de membri, a anunţat Comisia Electorală Centrală.

Nou-înfiinţata formaţiune "Există un Astfel de Popor" s-a plasat pe locul al doilea cu 17,40% din voturi şi 51 de mandate, urmată de Partidul Socialist Bulgar cu 15,01% şi 43 de mandate, Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi cu 10,36% şi 30 de mandate, Bulgaria Democrată cu 9,31% şi 27 de mandate şi "Ridică-te, Bulgaria! Golanii criminali - afară!" cu 4,72% şi 14 mandate.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante