Bulgaria: Cetățeanul afgan care a ars steagul bulgar în revolta de la Harmanli, arestat pe perioadă nedeterminată

Bulgaria: Cetățeanul afgan care a ars steagul bulgar în revolta de la Harmanli, arestat pe perioadă nedeterminată

Un tribunal de specialitate a decis că cetățeanul afgan arestat joia trecută pentru după ce a incendiat un drapel al Bulgariei în timpul unei revolte într-un centru de primire pentru migranți și refugiați din sudul Bulgariei, rămâne în arest pe o perioadă nedeterminată, informează BTA.

Bahir Yarunal, în vârstă de 20 de ani, a trecut granița în Bulgaria pentru a ajunge în Serbia și, mai târziu în Franța. A fost arestat și i s-a respins cererea pentru statutul de refugiat la 22 noiembrie.

Revolta din tabăra de la Harmanli a izbucnit din cauza unor restricții de circulație impuse migranților din centru după ce localnicii au reclamat o posibilă epidemie. Refugiații și migranții din tabără s-au răsculat joi noaptea și au distrus cantina și centrul de recepție. Autoritățile bulgare au anunțat că 24 de polițiști au fost răniți în confruntări, fără a comunic și un bilanț al migranților răniți.

Sâmbătă, autoritățile bulgare au anunțat că reclamațiile cu privire la o posibilă epidemie sunt false.

Guvernatorul regiunii, Stanislav Decev, l-a informat pe premierul Boiko Borissov că va consolida gardul din jurul centrului de primire înainte de 1 decembrie.

Directorul centrului, Dimiter Zahariev, a spus că migranții, mai ales afganii, erau nemulțumiți că nu li se permite să își continue drumul către Europa de Vest și că refugiații sirieni care se aflau în centru s-au opus violențelor.

AGERPRRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 VIDEO Însurat a 4-a oară la 64 de ani, Florin Zamfirescu și-a luat mașină 4x4 de „tânăr aventurier”

3 „Am văzut-o creață și focoasă și am zis hai să văd ce e de ea”

4 VIDEO Lupte crâncene în Herson / Soldații ucraineni încearcă să scape cu un Humvee după ce sunt surprinși de ruși

5 „Rusia pierde războiul. Pregătiți-vă de consecințe”