Bulgaria nu își va închide granițele în fața refugiaților (viceprim-ministru)

Viceprim-ministrul bulgar Rumiana Bașvarova a declarat joi că țara sa nu intenționează să-și închidă granițele în fața refugiaților, după o întâlnire cu comisarul european pentru migrație Dimitris Avramopoulos, informează agenția Xinhua.

"Noi nu intenționăm să modificăm regimul frontierelor noastre", a spus Bașvarova într-o conferință de presă comună, răspunzând la o întrebare cu privire la posibila închidere a granițelor țării. 

În practică, Bulgaria efectuează un control de 100% al frontierelor sale cu Turcia și Grecia, iar acest lucru este probabil "cel mai strict control efectuat de o țară europeană", a notat Bașvarova, care este de asemenea ministru bulgar de interne.
   
Mai mult decât atât, Bulgaria nu numai că îi verifică pe cei care intră în țară, dar de asemenea efectuează interviuri suplimentare, a mai spus ea.
   
În același timp, ministerul pe care îl conduce arestează imigranții ilegali în interiorul țării și în apropierea graniței cu Serbia, a adăugat Bașvarova.
   
Comentând întâlnirea ei cu Avramopoulos, Bașvarova a declarat că ei au fost de acord că sunt necesare soluții comune la nivel european, deoarece soluțiile regionale nu au condus la rezultatul dorit.
   
La rândul sau, Avramopoulos a declarat că Bulgaria este într-o poziție strategică, vecină cu Turcia și Serbia, iar țara are o mare responsabilitate în protejarea granițelor externe ale Uniunii Europene.
   
Potrivit datelor furnizate de Agenția de Stat pentru Refugiați din Bulgaria, 59.883 de străini au cerut azil în Bulgaria începând din 1993. Printre aceștia, 11.081 au cerut azil în 2014 și 20.391 în 2015, notează Xinhua.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Senator PSD, fost ministru în Guvernul Dăncilă, își bătea nevasta cu pumnii în burtă

2 Ți se face silă / O procuroare PSD din Oravița a dat în judecată statul pentru diurna primită în weekend și în c…

3 Mafia PSD / RISE Project anunță că lui Codrin Ștefănescu i-a intrat în conturi și ultima tranșă din tunul de 2 m…

4 Dovada vie a faptului că lupta anticorupție a murit

5 Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă și a lui Victor Ponta, surprinsă când vindea petarde la tarabă / Ăștia au îm…

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend