Bulgaria: Parlamentul aprobă un nou ministru al mediului, pe fondul unei crize a alimentării cu apă

Bulgaria: Parlamentul aprobă un nou ministru al mediului, pe fondul unei crize a alimentării cu apă

Parlamentul de la Sofia a aprobat miercuri numirea lui Emil Dimitrov ca ministru al mediului, după demisia predecesorului acestuia, Neno Dimov, pus sub acuzare de către procurori pentru management defectuos deliberat în legătură cu restricţiile severe în alimentarea cu apă cu care se confruntă de circa două luni aproape 100.000 de persoane în zona oraşului Pernik, transmite Reuters.

Criza apei, care a afectat oraşul Pernik şi localităţile din jur, a declanşat o serie de proteste şi a determinat opoziţia socialistă să anunţe depunerea unei moţiuni de neîncredere în guvernul de centru-dreapta condus de Boiko Borisov.

Parlamentul a aprobat cu 11 voturi pentru şi 96 împotrivă numirea lui Dimitrov, originar chiar din Pernik, un scor care sugerează că guvernul Borisov va supravieţui votului de neîncredere, aşteptat să aibă loc săptămâna viitoare.

Emil Dimitrov a fost desemnat de Patrioţii Uniţi, formaţiunea naţionalistă parteneră a GERB, condusă de premier.

Bulgaria se confruntă cu probleme serioase de mediu, precum poluarea aerului din cauza emisiilor industriale, poluarea râurilor şi despădurire.

Neno Dimov, care ar putea fi condamnat la 8 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat, a fost arestat joia trecută după ce percheziţii la Ministerul Mediului şi la alte câteva instituţii în Pernik.

Dimov a negat acuzaţiile, punând criza apei pe seama vremii secetoase şi a managementului defectuos al serviciului local de apă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...