Bulgaria se îndreaptă spre alegeri anticipate, după ce rotativa guvernamentală a eșuat

Bulgaria se îndreaptă spre alegeri anticipate, după ce rotativa guvernamentală a eșuat

Bulgaria se îndreaptă spre o nouă rundă de alegeri anticipate după ce partidul populist bulgar „Există un astfel de popor' (ITN) a refuzat joi mandatul de a încerca să formeze un nou guvern, relatează Reuters.

Rumen Radev este nevoit să convoce alegeri anticipate după ruperea coaliției FOTO EPA-EFE

„Alegerile sunt cea mai înaltă formă a democraţiei, ţinem acest dosar pentru câteva secunde şi vi-l returnăm gol, cu un mandat neîndeplinit'', i-a transmis viceliderul grupului parlamentar al ITN, Ivailo Valcev, preşedintelui Rumen Radev.

Acest anunț survine după ce și partidul GERB (centru-dreapta), precum fostul său partener de coaliţie guvernamentală 'Continuăm Schimbarea' (PP) au declarat, succesiv, că nu pot forma un nou executiv.

La 5 martie, premierul Nikolai Denkov (PP) a demisionat conform acordului coaliției privind rotativa guvernamentală, dar şefa diplomaţiei bulgare Maria Gabriel nu a reuşit să formeze un guvern.

La alegerile din aprilie anul trecut, GERB s-a plasat pe prima poziţie, obţinând 69 din cele 240 de locuri în parlament, iar blocul condus de PP a luat 64 de locuri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?