Bulgaria: Stefan Ianev va conduce un al treilea cabinet interimar până la alegerile anticipate din 14 noiembrie

Bulgaria: Stefan Ianev va conduce un al treilea cabinet interimar până la alegerile anticipate din 14 noiembrie

Preşedintele bulgar Rumen Radev l-a numit din nou, joi, pe Stefan Ianev în fruntea unui guvern interimar care să conducă Bulgaria până la alegerile legislative anticipate prevăzute pentru 14 noiembrie, a treia rundă de alegeri legislative organizate în acest an după cele din aprilie şi iulie, care nu au dus la un rezultat concludent, transmite Reuters.

Noul guvern interimar este chemat să prezinte Bruxellesului planul de redresare naţională în baza căruia urmează să primească de la UE fonduri pentru revenirea după pandemia de coronavirus, dar şi pentru combaterea noului val de infecţii şi a unui posibil val de migranţi din Afganistan.

Din noul guvern interimar vor lipsi doar trei miniştri din cabinetele interimare precedente. Dintre aceştia, ministrul economiei, Kiril Petkov, şi de finanţe, Asen Vasilev, două dintre cei mai populare nume din cabinetul anterior, îşi lansează propria facţiune politică pentru a participa la alegerile din noiembrie. Noul ministru de finanţe interimar va fi Valeri Belcev, absolvent de Harvard cu o vastă experienţă în sistemul bancar şi finanţe publice.

"Aţi demonstrat că aveţi tăria de a înfrunta moştenirea dificilă şi de a munci pentru viitorul Bulgariei", a declarat Radev la ceremonia de învestire a lui Ianev.

Guvernul anterior al lui Ianev şi-a atras simpatia unei părţi din electorat după ce a dezvăluit, între altele, că fostul guvern al lui Boiko Borisov (GERB, conservator), aflat la cârma ţării timp de aproape un deceniu, a cheltuit miliarde din banii contribuabililor pe proiecte de infrastructură fără a organiza licitaţii în condiţii adecvate. Guvernul Ianev a susţinut de asemenea rectificarea bugetului pentru a oferi sprijin afacerilor şi pensionarilor în faţa "valului patru" de pandemie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

2 Informații certe

3 Cum îl definește Sebastian Lăzăroiu pe „interlopul PNL”

4 Jigodia e nevaccinată! / Avocatul nu i-a dat voie să intre în sala de judecată

5 Zvon...